Beeld © YouTube-kanaal Beautygloss

Gaat Mascha stoppen met vloggen na komst baby?

13 januari 2020 15:43

Mascha Feoktistova (33), bekend van haar populaire YouTube-kanaal Beautygloss, maakte begin deze maand bekend in verwachting te zijn van haar eerste kindje. In haar video geeft de YouTube-ster meer duidelijkheid over wat haar zwangerschap betekent voor haar toekomst en YouTube-kanaal.

"We hadden het echt niet verwacht, en ook niet hoe snel het ging"

Mascha begint de video met een dankwoord naar al haar lieve volgers. "Het is echt heel overweldigend, we zijn echt zó dankbaar voor al jullie lieve berichtjes en felicitaties, DM’s en comments. Echt van alle hoeken krijg ik zulke toffe berichtjes. We zijn heel blij en gelukkig", vertelt ze in haar video. 

Beautygloss, die inmiddels in haar tweede trimester zit, voelt zich boven verwachting nog altijd super. Toch was het voor haar niet makkelijk om zwanger te raken. Mascha kampt namelijk met een hormoonstoornis, waardoor ze minder eenvoudig kinderen kan krijgen en haar menstruatie altijd schommelt. "De laatste periode was ik niet echt meer in balans. Het was een feestje als het weer gewoon een maand was", legt ze uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beautygloss Mascha doorbreekt taboe met openhartig gesprek trio's

Het koppel wist altijd al dat ze kinderen wilden, maar hebben gewacht tot het moment dat ze er alle twee klaar voor waren. Toen ze eenmaal de knoop hadden doorgehakt besloot Mascha te luisteren naar haar lichaam en regelmatig te sporten, om de kans op een kindje te vergroten. Hierover vertelt ze in de video: "Minder werken en rustiger aandoen. Dan maar voor lief nemen dan sommige mensen het soms raar vinden. Ik doe dat voor mezelf."

Drie maanden later was het raak. Mascha ontdekte dat ze zwanger was, omdat haar menstruatie lang op zich liet wachten, terwijl ze wel last van krampen had. Door haar ziekte had ze een onregelmatige cyclus, waardoor ze er niet veel van verwachtte. Maar toen ze tijdens een lesje yoga enorm veel pijn in haar onderrug had, begon ze onderzoek te doen. Mascha: "Toen ben ik gaan slapen en werd ik ’s ochtends wakker met de meest gevoelige borsten ooit”, waarna ze besloot een test te doen, die na enkele verwarrende pogingen uitsluitsel gaf. "We hadden het echt niet verwacht, en ook niet hoe snel het ging."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Mascha van Beautygloss verwacht eerste kindje

Mascha is in juli uitgerekend, maar weet nog niet of ze een jongetje of een meisje krijgt. Al is het voor hen niet echt relevant. "We hebben geen voorkeur, gewoon nul.” Namen weten ze wél al. “Al jaren hebben we een lijstje vol namen van jongens en meisjes”, onthult ze. “Voor nu Poppy, maar de officiële naam komt pas als de baby geboren is.”

Fans van de YouTube-ster hoeven niet bang te zijn dat ze gaat stoppen met vloggen, want ze vindt het juist leuk om herinneringen vast te leggen. "Ik wil heel graag blijven vloggen", vertelt ze in haar video. Bang om haar kindje in beeld te brengen is ze ook niet, al zal ze hem of haar nooit commercieel inzetten. "Ik heb daar een beetje een gek gevoel bij", verklaart ze. Maar helemaal niet in beeld vindt ze ook niet gepast. "Ik denk wel in beeld, maar niet te veel. Het moet niet het hoofdonderwerp van de vlog worden. Het moet niet de publiekstrekker zijn van de video’s (...) Ik denk dat het een kwestie wordt van uitvogelen hoe en wat prettig is op dat moment."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!