Beeld © The CW

Het wachten is voorbij: Riverdale gaat weer verder op Netflix

23 januari 2020 15:52

Fans van de hitserie Riverdale hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag verschijnt er (voor zolang het duurt) weer elke week een kakelverse aflevering bij Netflix online. Pas op: spoilers!

Het vierde seizoen trapte af met een eerbetoon aan acteur Luke Perry, die op 4 maart 2019 op 52-jarige leeftijd aan een beroerte overleed.  "Waarschijnlijk de belangrijkste aflevering van Riverdale die we dit jaar, of misschien wel ooit, zullen maken", zei schrijver Roberto Aguirre-Sacasa over de aflevering. Het verdriet van Archie, die de zoon van Luke Perry's personage speelt, stond tijdens de eerste helft van dit seizoen dan ook centraal in de vriendengroep waar de serie rond draait.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Riverdale-acteur KJ Apa schittert in trailer nieuwe romcom

Het leventje van de rijke Veronica is ook niet wat het ooit was door de alsmaar voortdurende strijd met haar drugsbaron van een vader, en inmiddels ook met haar halfzusje. Ook het andere vrouwelijke hoofdpersonage Betty had familieproblemen, terwijl haar vriendje Jughead zich het afgelopen seizoen in de wondere wereld van de Baxter Brothers gooide. En dat is precies waar we de draad weer oppakken in het langverwachte tweede deel.

In de eerste nieuwe aflevering, 'Varsity Blues', maakt Riverdale zich op voor een allesbeslissende sportwedstrijd tegen Stonewall Prep, terwijl Jughead gedwongen wordt een kant te kiezen. Ondertussen verdiept Cheryl zich in de mysterieuze Mr. Appleyard en gaat Archie de confrontatie aan met het verleden van zijn oom.

De grote vraag blijft natuurlijk wat er precies is gebeurd met Jughead. Het afgelopen seizoen zagen we al meerdere flash forwards over zijn verdwijning en in één van de teasers zagen we hoe de andere hoofdpersonages zijn iconische muts verbranden. Maar waar is Jughead zelf? Bovendien is er nooit een antwoord gekomen op het mysterie rondom de Farm-leden die opeens verdwenen...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook dit Riverdale-koppel is uit elkaar

De kans is groot dat we deze antwoorden in het aankomend seizoen nog niet gaan krijgen. The CW heeft namelijk begin dit jaar bevestigd dat er een vijfde seizoen komt. Daarnaast zijn er ook dertien extra afleveringen besteld voor spin-off Katy Keene. En dat terwijl die serie nog van start moet gaan.

Katy Keene speelt zich jaren na de huidige verhaallijnen in Riverdale af, en volgt het leven van een groepje twintigers in New York. Hoofdpersoon Katy (Lucy Hale) heeft maar één doel voor ogen heeft: haar carrière als modeontwerpster lanceren. Daarnaast probeert ze de balans te vinden tussen haar liefdesleven en haar droombaan. Bekijk de trailer hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!