Beeld © Getty Images

Netflix-serie Gwyneth Paltrow onder vuur

31 januari 2020 14:03

Kijkers van de zesdelige Netflix-reeks 'The Goop Lab', waarin actrice Gwyneth Paltrow (47) tips geeft voor een beter leven, kunnen dat advies maar beter met een korreltje zout nemen. Volgens de Britse National Health Service (NHS) vormt de serie een 'aanzienlijk gezondheidsrisico', meldt de BBC.

"Nu gaan leugens met een druk op de knop de wereld rond, voordat de waarheid achterhaald kan worden"

In The Goop Lab testen Gwyneth en haar team alternatieve therapieën om fysieke en mentale problemen aan te pakken. Netflix vermeldt erbij dat de serie is bedoeld om te entertainen en niet bedoeld is voor medisch advies.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix onder vuur door samenwerking met Gwyneth Paltrow

NHS-directeur Simon Stevens vindt dat Goop, het bedrijf van Gwyneth, zich op gevaarlijk terrein begeeft en beschuldigt de makers van het verspreiden van verkeerde informatie. Volgens hem denken mensen bij de term 'fake news' meteen aan politiek, maar is er een groter gevaar op gezondheidsvlak. "Vroeger verspreidde nepnieuws zich van mond tot mond maar nu gaan leugens met een druk op de knop de wereld rond, voordat de waarheid achterhaald kan worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elton John krijgt geen genoeg van 'vaginakaars' Gwyneth Paltrow

Goop zegt in een reactie dat ze steeds zo 'transparant' mogelijk te werk gaan wanneer er onderwerpen aan de orde komen die 'niet ondersteund worden door de wetenschap of nog in een vroege onderzoeksfase zitten'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!