Beeld © John P. Fleenor/Netflix

Deze oude bekende keert terug in slotseizoen ‘Lucifer’

08 februari 2020 15:40

Voor het laatste seizoen van 'Lucifer' haalt Netflix nog één keer alles uit de kast. Bovendien duiken er een aantal oude bekende op waaronder actrice Inbar Lavi (33), die in het vierde seizoen Eve speelde. Dat meld Entertainment Weekly. Pas op: spoilers!

"We zijn zo blij dat Eve terug is"

Entertainment Weekly heeft een foto in handen gekregen waarop de actrice verleidelijk naar de camera lonkt. Ook de schrijvers hebben inmiddels het nieuws bevestigd. "We zijn zo blij dat Eve terug is", vertellen ze aan het Amerikaanse tijdschrift. "Toen we haar voor de laatste keer zagen brak Eve het hart van Maze. Dus een reünie tussen deze twee favorieten demonen zal soepeltjes moeten verlopen... toch?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Landen dwingen Netflix negen films en series te blokkeren

Het einde van het vierde seizoen, dat sinds mei op Netflix staat, eindigde met een mega-cliffhanger. Lucifer besloot namelijk terug te gaan naar de hel. Zijn vertrek is dan ook het uitgangspunt voor het vijfde en tevens laatste seizoen over de duivel. 

Actrice Lauren German, die Chloe speelt, zei hierover eerder: "Ik mis Lucifer en, hoewel ze het niet wil toegeven, mist Maze Eve. Ze probeert het te vergeten dus in de eerste aflevering kun je verwachten dat ik me in mijn werk gooi, terwijl Maze lekker gaat feesten." Actrice Lesley-Ann Brandt (Maze) beaamt dit: "Ze zoeken steun bij elkaar, zoals vriendinnen doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

God maakt eindelijk zijn opwachting in Netflix-serie Lucifer

Hoewel Lucifer op aarde regelmatig op zijn donder krijgt van zijn 'vader', maakte Onze-Lieve-Heer nog niet fysiek zijn opwachting in de Netflix-show. In het vijfde seizoen komt daar verandering in. Dennis Haysbert is toegevoegd aan de cast om God te spelen. "We hadden een enorme lijst met acteurs die geschikt waren, en hij stond bovenaan ons lijstje", liet Lucifer co-showrunner Joe Henderson weten. "We hadden geluk. Hij was onze eerste keus." 

Ook weten we dat er zestien afleveringen in totaal zijn, die worden opgesplitst in twee delen. Eén daarvan wordt een complete musical-aflevering. Wanneer de eerste helft bij Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar het zal nog dit jaar zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doek valt al na een maand voor Netflix-serie Spinning Out

De serie draait om Lucifer (Tom Ellis), de duivel, die zijn saaie leven als meester van de onderwereld beu is en besluit 'op vakantie' te gaan naar aarde. Hij komt terecht in Los Angeles en doet daar alles wat God verboden heeft. Op gegeven moment komt hij politierechercheur Chloe Decker tegen en helpt haar met het oplossen van moordzaken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!