Beeld © ANP

YouTuber Dylan Haegens vertelt hoe het met Kaj van der Ree gaat

11 februari 2020 13:44

"Ik heb begrepen van mensen dat het echt niet goed met hem ging." Dat vertelt collega-videomaker Dylan Haegens (27) in gesprek met Ruud de Wild (50) als hem gevraagd wordt naar Kaj van der Ree (28). Het is de eerste update die we over Kaj krijgen sinds hij zijn statement naar buiten bracht.

"Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten"

In Ruuds podcast 30 Minuten Rauw wordt Dylan gevraagd waar het misging met Kaj. "Als je dat soort berichten naar jonge meiden gaat sturen... Dat vind ik niet kunnen. Daar gaat het al mis." Kaj zit er volgens Dylan doorheen, maar medelijden heeft hij niet. Hij noemt de situatie schrijnend. "Ik weet niet of hij ooit nog aan de bak komt. Ik vind dat als je zo'n publiekelijke functie hebt je er goed over na moet denken als je dit soort dingen doet."

Ruud Smulders, Kajs voormalige sidekick, heeft óók voor het eerst gereageerd op het nieuws. In het NPO Radio 1-programma Miss Podcast van Mischa Blok zegt hij geschrokken te zijn van de kwestie. Toen Kaj werd ontslagen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag zat Ruud, die samen met hem het 3FM-programma Skaj is the Limit maakte, in het buitenland. "Dus ik had de hele rel niet meegemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj van der Ree: 'Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt'

Volgens hem ondervindt iedereen schade aan het verhaal. Of het terecht is dat Kaj de laan uit werd gestuurd, weet Ruud niet. "Ik weet niet alle ins and outs van wat hij allemaal gedaan zou hebben", zegt hij. "Wat ik wel weet is dat het veel complexer is dan dit in twee zinnen te kunnen beantwoorden." Hij vraagt zich dan ook af of het een goede beslissing is. "Je zegt tegen iemand: dat leven dat je nu voor ogen had, dat stopt. Maak een nieuw leven, want je loopt hier nog even rond. Dat vind ik een heftige strafmaat voor wat je ook doet."

"Als zender snap ik het wel", gaat Ruud verder. "Als er sprake is van wangedrag, moet je dat stopzetten. Je moet een voorbeeld stellen. Dingen liggen onder een vergrootglas."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Slachtoffer Kaj van der Ree: 'Hij vroeg me m'n kleding uit te doen'

In de periode waarin Kaj over de schreef ging, had hij een relatie met Dionne Slagter (29). Zij was 'onwijs in shock' door de beschuldigingen. Het nieuws was niet alleen schokkend voor haar, maar ook voor de bedrijven waarmee hij samenwerkte. Zij verbraken de banden met hem, zoals je in de video hieronder kunt zien. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!