Beeld © ANP

Beroemdheden trappen één voor één in nepvideo uit Italië

16 maart 2020 20:00

Grote kans dat je ze voorbij hebt zien komen: video's waarin Italianen die in quarantaine zitten wegens het coronavirus, samen vanuit hun raam een nummer zingen. Hun gezang schalt door de verlaten straten: een hartverwarmend moment in barre tijden.

Die video's circuleren nu óók over het wereldwijde web met bekende popliedjes eronder gezet, in plaats van het echte geluid. Vrij hilarisch. Nog veel grappiger is dat de artiesten achter die nummers nu massaal denken dat al die Italianen echt hún liedjes zingen.

Eerst even twee van de oorspronkelijke video's:

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Noodkreet Italiaanse Gomorra-acteur na dood zus: 'Niemand helpt ons'

Het duurde niet lang voor een video met Katy Perry's 'Roar' eronder over het internet werd verspreid. En daarna duurde het ook niet lang voor Katy die zelf tegenkwam. Helaas leek de zwangere zangeres niet te realiseren dat het om een nepvideo gaat en dat de Italianen, hoe onwaarschijnlijk ook, in werkelijkheid een ander nummer uitkozen om te zingen.

Al is de kans groter dat ze voor megahit 'Roar' hadden gekozen dan voor het relatief onbekende 'I Rise' van Madonna. Toch trapte ook Madonna er met open oren (of ogen, zo je wil) in.

Net als Ariana Grande...

...Shawn Mendes...

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koningsdag Maastricht 2020 gaat niet door

...Aya Nakamura (van de hit 'Djadja')...

...maar níet Taylor Swift. Al zijn er meerdere video's opgedoken met nummers van Taytay eronder gemonteerd, zij heeft er nog niet op gereageerd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Corona-noodlot treft ook de Meilandjes

De artiesten die er wel in trapten, worden er inmiddels door fans op gewezen dat de video's niet echt zijn. Zij reageren met commentaar als 'Dit is hartstikke nep, lieverd' of 'Wie gaat het haar vertellen?'.

Een groot deel van de Nederlanders zit inmiddels, net als alle Italianen, binnen. Vandaag is bekendgemaakt dat ook de opnames van GTST zijn stilgelegd, maar tot vandaag moesten de acteurs indien gezond gewoon aan het werk:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!