Beeld © William Rutten

William Rutten legt bekend Nederland kwetsbaar vast op beeld

23 maart 2020 08:53

William Rutten heeft een bijzonder project opgezet. Omdat de 50-jarige even niemand voor zijn lens heeft, fotografeert hij bekende gezinnen achter het glas. "Corona treft ons allen, het discrimineert niet", aldus de fotograaf.

"Zonder jullie zou het chaos zijn"

Op deze manier wil William, samen met een handje BN'ers, iedereen aansporen gewoon thuis te blijven. Het vijfde deel van zijn serie bestaat uit de familie Gerschtanowitz, die hij vastlegt met zijn viertjes op de vensterbank. "Business as usual is echt geen optie nu. Wij blijven ook binnen om de mensen te beschermen voor wie dit virus heel gevaarlijk kan zijn en voor alle helden in de zorg die nu al zoveel moeten geven om iedereen te helpen", laat het gezin weten bij de post.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten over tijd waarin we leven: 'Alles voelt angstig'

Ook de dagen van Renate, Winston en hun twee kids zijn gevuld met schoolwerk, werken op nieuwe manieren en 'de dag zo gezellig mogelijk te maken in deze surrealistische situatie'. De jonge familie is dan ook dankbaar voor iedereen die zorgt dat Nederland kan blijven functioneren. "Zonder jullie zou het chaos zijn."

Eerder deze week legde William ook Simon Keizer en zijn gezin, Nick Schilder en familie en Kees Tol vast op beeld.

View this post on Instagram

Corona treft ons allen, het discrimineert niet... Deel 3 van mijn portret serie, de fam Schilder “Hieperdepiep hoera! Jackie is drie jaar geworden vandaag! En gelukkig wordt ze nog maar drie jaar, want op deze leeftijd heeft ze gelukkig nog niet door wat er zich momenteel in de wereld afspeelt. Ter compensatie van het uitblijven van bezoek, hebben we het huis maar extra versierd, knuffels neergezet die als visite fungeren en onze familie is er via FaceTime toch een beetje bij. Momenteel zijn Kirsten en ik parttime juf en meester. Ook zo’n beroep waar je meer en meer respect voor krijgt in deze tijd. Ik probeer voor mezelf elke dag wat aan nieuwe muziek te werken. Beter piano leren spelen, zorgen dat mijn stem fit blijft voor als we weer mogen touren. Wat betreft wat er nog wel mogelijk is; alles wat je al lang wilde doen, maar nooit aan toe kwam; nu is er tijd voor! Het is denk ik belangrijk om de uitdagingen die deze tijd met zich meebrengt aan te gaan. In ons geval is één daarvan; proberen door onze manier van handelen anderen zo goed mogelijk te helpen en te beschermen. En verder dankbaar te zijn voor de mensen die het echt essentiële werk verrichten in onze maatschappij, bijvoorbeeld mensen in de zorgsector, of die voor de voedselvoorziening zorgen. Je ziet nu wat de echt onmisbare beroepen zijn. Al met al is het een geweldige kans om eens stil te staan hoe en of we niet een stuk beter met elkaar en de wereld om moeten gaan. Maar nu eerst taart eten! HOERA!” Nick en Kirsten Schilder. #williamrutten #corona #nickschilder En Gefeliciteerd lieve Jackie!!! 🎁🎉🎂

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten legt intiem moment André Hazes en zoontje vast

Het zit meer BN'ers helemaal niet lekker dat er zoveel mensen gewoon nog op straat rondlopen alsof er niets aan de hand is. Daarom plaatsen ze massaal oproepen om alsjeblieft binnen te blijven:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!