Beeld © Expeditie Robinson NL vs BE

Leugens nemen de overhand in Expeditie Robinson NL vs BE

27 maart 2020 17:00

De Belgische Ruth zit nog altijd op Winnaarseiland en hoeft zich geen zorgen te maken over strategieën en complotten. Iets wat Niels de kop koste. Zijn beste maat Koen is daarom helemaal over de rooie en neemt na de Eilandraad een drastische besluit terwijl de rest van de groep een leugentje voor bestwil inzet.

"Ik denk dat het voor iedereen het beste is al zij als volgende het eiland verlaat"

"Ik schei er mee uit, mannen. Hier stopt het voor mij ook. Ik geef zelf op”, valt Koen woedend tegen de rest van de groep uit na de Eilandraad van vorige week. "Als jullie je f*cking woord niet kunnen houden." Vooral in Jorik is hij enorm teleurgesteld. Hij is de allerlaatste van wie hij verwacht had dat hij een mes in zijn rug zou steken. "Wat gebeurt hier toch allemaal? Je woord houden, dat is het enige wat je moet doen."

De volgende dag lijkt de rust wedergekeerd, maar Kevin en Anouk hebben alweer een nieuw slachtoffer: Nelleke. "Ik denk dat het voor iedereen het beste is al zij als volgende het eiland verlaat", bekokstoven zij samen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Niels: 'Farah deed mee om bekend te worden'

Ondertussen zit Ruth nog altijd op Winnaarseiland en heeft geen idee van wat zich allemaal afspeelt. Maar dat kan de winnaar van de proef haar misschien vertellen. Of niet... Volgens het kamp is het het beste dat Ruth niet weet dat ze Niels naar huis hebben gestuurd. Aan Jorik, winnaar van de proef, de taak om de schijn op de houden en aan Ruth te vertellen dat niet Niels, maar Herman is weggestemd...

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Bom gaat af in Expeditie Robinson NL vs BE

Omdat er maar één kandidaat op Winnaarseiland mag blijven is het aan Ruth en Jorik om te duelleren. De hele groep hoopt stiekem dat Ruth verliest, want dan kunnen ze haar naar huis sturen. Maar helaas, Jorik verschijnt op de Eilandraad. En dat zorgt ervoor dat hun plan even on hold staat en ruimte ontstaat voor andere complotjes. Eén ding is zeker: iemand moet naar huis, maar het is niet Jorik. Die heeft immuniteit.

Na eindeloos stemmen tellen is het Nelleke die nu toch écht het spel moet verlaten. En dat komt allemaal door Koen, die al zijn stemmen op haar ingezet heeft. "Ik zag hem wel aankomen", vertelt Nelleke na de Eilandraad. "Ik denk dat ze me als veel te sterke speler zien en het is niet anders. Hier stopt mijn expeditie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eilandraad loopt uit de hand: 'Voor mij houdt het hier op'

Meer van Nelleke? Aankomende week doet ze haar verhaal in Robinson Confessions NL vs BE. Vorige week klapte daar Niels al uit de school. 

Kijk elke donderdag een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE, exclusief bij Videoland. Afleveringen gemist? Ook deze zijn uiteraard terug te zien bij Videoland.

Benieuwd hoe de andere afvallers het hebben gehad? Hier vind je alle aflevering van Robinson Confessions NL vs BE.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!