James Charles Beeld © Instagram @jamescharles

Internetsensatie James Charles onder vuur om mugshot-foto's

07 april 2020 12:18

Amerikaanse beauty-influencer James Charles (20) heeft aardig wat volgers kwaad gemaakt. De reden is de zogeheten 'mugshot challenge'. Hierbij plaatsen mensen foto's waarop het lijkt alsof ze onder de blauwe plekken zitten. James deed nietsvermoedend aan die challenge mee...

...maar velen vinden dat ongepast. James plaatste twee foto's waarop het lijkt alsof hij slachtoffer van geweld is geweest. De blauwe plekken heeft hij zorgvuldig met schmink aangebracht, maar lijken echt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Premier Rutte betaalt influencers voor hulp tijdens coronacrisis

De beauty-influencer kreeg bakken aan kritiek na het plaatsen van de foto's. Veel van zijn volgers vroegen hem de foto's te verwijderen, omdat het lijkt alsof hij huiselijk geweld een grap vindt. 

Inmiddels heeft James de foto's weggehaald op Twitter. "Ondanks dat heel veel influencers en artiesten mee hebben gedaan aan deze challenge, heb ik de foto's verwijderd", laat hij weten. "Het was nooit mijn bedoeling om mensen kwaad te maken en het is een tijdverspilling om met mensen in discussie te gaan die mij toch al haten." Op Instagram staan de foto's nog wel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kalvijn geeft influencers steuntje in de rug

De mugshot challenge is geïnspireerd op het nieuwe album After Hours van The Weeknd, waarop hij 'gewond' op de cover poseert. Op TikTok, Instagram en Twitter plaatsen mensen neppe mugshots waarop het lijkt alsof ze in elkaar geslagen zijn. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!