Beeld © Netflix

Gossip Girl meets Élite: dit is Netflix-serie Blood & Water

14 mei 2020 15:25

Nu we onze dagen moeten doorkomen zonder 'Pretty Little Liars' bij Netflix, trakteert de streamingdienst ons volgende week op een nieuw pareltje. En dat nieuwe tienerdrama geeft enórme Upper East Side-vibes af.

Niet Manhattan, maar Kaapstad vormt het toneel van deze tweede Afrikaanse Netflix-original. De trailer van Blood & Water verscheen deze week en op basis daarvan durven we te stellen dat deze serie nu al de potentie heeft om zich te ontpoppen tot de nieuwe Gossip Girl. Alles wat zijn voorganger zo verslavend maakte komt terug, gecombineerd met een vleugje Élite en Riverdale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix deelt eerste huiveringwekkende trailer The Grudge-serie

In de serie volgen we de zestienjarige Puleng Khumalo (Ama Qamata), die als nieuwkomer begint op Parkhurst College: een privéschool in Kaapstad. Al snel wordt ze dikke vriendinnen met influencer Fikile Bhele, gespeeld door Khosi Ngema. Hoewel de twee elkaars tegenpolen zijn, beleven ze samen de wildste avonturen. Dat het een rollercoaster wordt, blijkt wel uit de beelden. Wilde feestjes, politiewagens... dat belooft heel wat drama.

Ondertussen heeft Puleng nog een missie: ze wil namelijk bewijzen dat een van de meiden uit het zwemteam eigenlijk haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste seizoen The 100 verschijnt op déze datum bij Netflix

Blood & Water is vanaf 20 mei te zijn bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!