Beeld © YouTube-kanaal Monica Geuze

Monica Geuze neemt gas terug en last hard nodige YouTube-break in

06 juli 2020 14:01

Monica Geuze (25) is er inmiddels wel aan gewend dat heel Nederland een mening over haar heeft, maar in haar nieuwste video op YouTube wordt het haar allemaal even te veel. De jonge moeder neemt dan ook een drastisch besluit: ze neem even een korte pauze.

"Ik heb nu het idee dat ik upload omdat het móét, maar niet vanuit mijn plezier"

Monica laat in haar vlog weten enorm geschrokken te zijn van de reacties op haar vorige video. "Ik heb door de jaren heen geleerd niet al te veel aan te trekken van reacties, maar ik wil ook luisteren naar het commentaar - want het is ook mijn werk", legt ze uit. Toch zijn er veel berichtjes van volgers die kritiek hebben op haar als persoon en die schieten bij de YouTube-ster in het verkeerde keelgat. Monica: "Ik heb geen zin in commentaar over mij persoonlijk: ik bén zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Op deze datum begint realityserie Monica Geuze weer bij Videoland

Volgens de 25-jarige wordt ze door veel volgers ook beschuldigd ‘anders’ te zijn dan in de begin jaren van haar YouTube-carrière, iets wat volgens Monica vanzelfsprekend is. "Natuurlijk ben ik heel erg veranderd. Als jij vier jaar geleden je leven had vastgelegd en je kijkt nu weer, dan ben je ook hartstikke veranderd (…) daar kan ik je echt niet verder mee helpen, dit is wie ik ben", aldus de influencer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Monica Geuze verklapt einde serie, maar wil ze erna wel verder?

Een webinar van haar eigen platform, Mind of Madness, heeft haar dan ook aan het denken gezet. De YouTuber is tot de conclusie gekomen even rust te moeten nemen en besluit daarom een week niet te vloggen. En misschien nog wel langer. Monica: "Ik heb het idee dat er in mijn hoofd heel veel aan het spelen is en dat ik dat negeer en maar door blijf gaan. En dat in combinatie met de comments en de serie - hoe lastig dat is, ik ben gewoon ontzettend toe aan een week even eruit."

De jonge moeder geeft daarbij aan dat ook de negatieve reacties een grote rol spelen: "Ik trek de comments echt ontzettend aan, ik kan daar echt wakker van liggen.” En met alles in haar leven kan ze dat er écht even niet bijhebben. "Ik denk dat ik even op de rem moet trappen", aldus de Like Monica-ster. Aankomende week komt er dan ook geen weekvlog. “Ik neem even een break en ben er weer wanneer het uitkomt en het voor mij goed voelt", legt Monica uit. "Ik heb nu het idee dat ik upload, omdat het móét, maar niet vanuit mijn plezier.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Monica Geuze onthult nieuw project: 'Dromen die uitkomen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!