Beeld © Netflix / Rita

Langverwachte vijfde seizoen Deense serie Rita bijna op Netflix

23 juli 2020 14:30

Na twee jaar 'zomervakantie' staat Rita volgende maand weer voor de klas. Het vijfde seizoen over de onconventionele lerares is vanaf begin juni al te zien op de Deense televisie, maar nu kan ook de rest van de wereld weer meegenieten van haar avonturen: de laatste afleveringen verschijnen binnenkort ook bij Netflix.

Het vijfde - en tevens laatste seizoen - dat op 15 augustus bij Netflix verschijnt, laat zien hoe Rita (Mille Dinesen) haar eigen school begint samen met goede vriendin en collega Hjørdis (Lise Baastrup). Voor de eigenzinnige lerares een droom die uitkomt, maar al snel blijkt dat het nog niet zo eenvoudig is allemaal.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Lady Gaga-film A Star Is Born komt naar Netflix

De fans zien is seizoen vijf weer veel bekende gezichten waaronder Rasmus (Carsten Bjørnlund), Rita's zoon Jeppe (Nikolaj Groth), Jeppe's vader, Niels (Peter Gantzler), Helle (Ellen Hillingsø) en Uffe (Kristoffer Fabricius).

In 2015 werd er ook al eens een Nederlandse versie van de hitshow gemaakt: Tessa, met in de hoofdrol Thekla Reuten. Dat programma stopte na één seizoen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze Netflix-film wordt nu al de nieuwe Kissing Booth genoemd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!