Nikkie de Jager Beeld © AVROTROS / Pride Talk

Nikkie de Jager over coming out: 'Ik kon echt van mezelf walgen'

29 juli 2020 16:04

Nikkie de Jager plaatste op 13 januari 2020 een video op haar YouTube-kanaal die haar hele leven veranderde, althans dat dacht ze. "De angst die ik die dag voor het filmen en het uploaden ervan heb gevoeld, die heb ik nog nooit in mijn hele leven gevoeld. Het was zó eng", blikt de 26-jarige YouTube-ster nu terug in 'Pride Talk'.

"Ik dacht echt: na deze video is alles voorbij"

Nikkie wordt in het programma geïnterviewd door haar goede vriend en manager Wes, waardoor het gesprek bijzonder openhartig is. Zo bespreken ze de transitie van de YouTuber, die aangeeft niet beter te weten dan dat ze een meisje is. "Mijn moeder dacht ook altijd dat ze zwanger was van een meisje en toen kwam ik eruit: plottwist", lacht ze in de video. "Een aantal jaren later had mijn moeder door dat ze tóch gelijk had."

Nikkie brengt uit ze zich nooit een jongen gevoeld heeft, of zich daarmee heeft geïdentificeerd. Als kind snapte ze dan ook niet waarom ze 'jongenskleren' aanmoest en geen Barbie kreeg voor haar verjaardag. Ze voelde zich echt 100% een meisje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager woest op J.K. Rowling: 'Je bent een schande'

Innerlijk voelde het dus altijd al alsof het klopte, maar uiterlijk gezien niet. "Alles wat... beneden was negeerde ik, dat bestond niet", legt ze uit. Pas na haar operatie, toen ze een jaar of twintig was, had ze zoiets van: ik ben er. "Je hebt elke dag totdat het gebeurt zelfhaat. Er zit iets om je heen wat niet klopt. Ik kon echt van mezelf walgen."

Hoewel ze nu openhartig over haar verleden praat, hield ze dat deel van zichzelf tot voor kort geheim. "Ik had zestien agenda’s in mijn hoofd. Per persoon wist ik: jij weet dat en jij weet zoveel van het verhaal. Ik moest alles bijhouden", vertelt Nikkie tijdens het gesprek. Op de lagere school deed ze eerder al eens haar verhaal, inclusief een traktatie met worstjes - waar ze samen met MamaTutorials destijds de grootste lol om had. Haar publiekelijke coming out ging een tikkeltje anders, aangezien ze werd gechanteerd. "Het was heel donker", kijkt ze nu terug. "Ik dacht echt: na deze video is alles voorbij. Ik dacht echt dat ik bij iedereen het vertrouwen had beschadigd en dat het nooit terug zou komen."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nikkie de Jager had bijna een rol in The Vampire Diaries

Maar dat gebeurde niet. In tegenstelling: haar verhaal ging de hele wereld over en Nikkie schoof zelfs aan bij Ellen DeGeneres. En hoewel ze dankbaar is dat iedereen het nu weet, heeft ze wel nog een belangrijke tip: "Je mag nooit iemand pushen om uit de kast te komen. Dat is iemands eigen keuze en daar moet iemand zelf klaar voor zijn."

Terwijl de 26-jarige voorheen de media vooral ontweek, is ze sinds die ene video een stuk meegaander. Zo was ze twee seizoenen geleden nog te zien in Wie is de Mol? Er is zelfs een kans dat ze aankomend seizoen wéér meedoet. Hoe dat precies zit zie je in deze video:

'Nikkie de Jager te zien in nieuw seizoen Wie is de Mol?'

03:17
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterren nemen stokje van NikkieTutorials over in nieuwe video

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!