#BOOS Beeld © YouTube-kanaal #BOOS

Tim Hofman zet OM op zijn plek in krankzinnige aflevering #BOOS

01 oktober 2020 18:44

Tim Hofman (32) is deze donderdag weer terug met een nieuwe aflevering van de spraakmakende serie '#BOOS'. Deze keer gaat het om Marije die vijf jaar geleden aangifte deed van stalking tegen haar ex, maar de man in kwestie is nog altijd niet veroordeeld. Hoe zit dat? Tim en zijn team gaan verhaal halen bij het OM en komen tot een verontrustende ontdekking.

"Als Taghi hier had gezeten en ik wist het dan zei hij: sorry, bel morgen maar terug"

Hoewel de aangifte al uit 2015 komt, loopt de ex van Marije nog altijd op vrije voeten rond. Omdat hij zijn deurbel eraf heeft gehaald en niet opendoet als de politie aanbelt, weet hij feitelijk niet dat hij straf heeft en ontkomt zo aan zijn vonnis. “Ik moet nu achter de straf van mijn stalker aan, dat is te bizar voor woorden”, aldus een woedende Marije.

Wat het verhaal nog gekker maakt is dat de procedure als volgt gaat: het eerste jaar proberen ze vier keer een handtekening te krijgen onder de straf, daarna nog maar één keer per jaar. "Dit is toch absurd", stelt Tim even later terwijl ze de man op heterdaad betrappen. "Dit is toch de aller raarste regel ooit!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers #BOOS blijven na extra lange aflevering achter met vragen

Als de journalist en zijn team even later met de politie bellen blijkt dat er een aantal fouten zijn gemaakt. De politie weet namelijk niets van de zaak. Als ze het OM polsen, zijn ook zij niet op de hoogte. "Ik heb de hulp nodig van een aantal mensen die niet bereikbaar zijn", krijgt Tim als verklaring te horen. Iets wat bij de presentator in het verkeerde keelgat schiet: "Mensen zijn vrij…. tien voor acht ’s avonds. Als Taghi hier had gezeten en ik wist het dan zei hij: sorry, bel morgen maar terug."

Maar het kan nóg vreemder. Wat blijkt: in 2018 zou de stalker wel degelijk een handtekening hebben gezet, maar vanwege een procedurefout van het OM is dit nergens geregistreerd en loopt de stalker nog steeds rond. Ze zijn #BOOS zelfs dankbaar laten ze weten in een verklaring, want zonder hen was deze fout nooit aan het licht gekomen. Onbegrijpelijk, aldus Tim.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Programmamaker Tim Hofman wijst Rutte op 'mildheid en genade'

Naast #BOOS maakt Tim Hofman ook het programma Over Mijn Lijk, dat nu genomineerd is voor de Televizier-Ring.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!