Holly Mae Brood Beeld © ANP

Holly Brood openhartig over roerige jeugd: niet alleen rock-'n-roll

9 oktober 2020 13:11

Holly Mae Brood (25) speelt open kaart op het YouTube-kanaal van Robbert Rodenburg (21). Tegenover de influencer doet de actrice een interessant boekje open over een aantal gebeurtenissen uit haar jeugd, haar drugsgebruik en haar relatie met Soy Kroon (25).

"Ik denk niet dat mijn jeugd hetzelfde was als die van ieder ander"

"Ik denk niet dat mijn jeugd hetzelfde was als die van ieder ander", valt ze maar meteen met de deur in huis. "Opgroeien in een bekend gezin met een rock-'n-rollvader; laat ik zeggen dat ik geen saaie jeugd gehad heb." Vier maanden voor zijn 55ste verjaardag pleegde vader Herman zelfmoord, met een afscheidsbriefje op zak, door vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen. Holly was toen bijna zeven jaar. "Het was wel een ding", weet ze zich te herinneren. "Heel Nederland was in opschudding."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood open over seksleven met Soy Kroon

Ondanks haar niet-zo-standaard opvoeding vertelt de Love Island-ster wel een fijne jeugd gehad te hebben en dat ze nooit iets tekort is gekomen. Mede dankzij haar moeder, die "alles als de grootste powervrouw heeft opgevangen", aldus Holly. Negatieve gevoelens richting haar vader heeft ze dan ook niet: "Hij was echt een speelvader en nam ons overal mee naartoe, omdat hij zelf nog een beetje kind was. Maar hij was ook verantwoordelijk tegenover ons. Mensen denken vaak toch: hij gebruikte natuurlijk onwijs veel drugs en drank."

Iets wat overigens niet geheim was in huize Brood. "Ik vind dat de beste manier en zou zo zelf ook mijn kinderen opvoeden, zonder geheimen." Als Holly even later de vraag voor haar kiezen krijgt of ze zelf weleens drugs gebruikt, antwoordt ze dan ook eerlijk. "Ik heb een paar keer toen ik wat jonger was pilletjes gedaan, maar ineens was ik er klaar mee." Deels omdat ze een keertje gedrogeerd is. "Ik zat net in Goede Tijden, dat was de állerslechtste timing ooit."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Viktor en Holly geven rondleiding door gloednieuwe Love Island-villa

Natuurlijk is het gesprek niet compleet zonder haar grote liefde Soy. "Wij zijn echt een team (…) Natuurlijk heb je weleens momenten dat je denkt: hebben we elkaar niet te vroeg gevonden? Dat heb ik weleens gedacht: hadden we nog niet even moeten lanterfanten en moeten doen? Maar ik zou ook niet zonder hem willen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!