David Attenborough Beeld © ANP

David Attenborough zet punt achter Instagram: druk met brieven

08 januari 2021 12:05

David Attenborough (94) is niet meer van plan terug te keren op Instagram. "Ik heb al genoeg moeite met de normale post", laat de Britse bioloog vrijdag weten in een interview met 'BBC Radio 1'.

"Ik ben niet van plan om terug te keren"

Sinds november is Attenborough al niet meer actief op het platform. Zijn posts van daarvoor zijn nog wel te zien. Twee maanden eerder besloot hij een account te openen op Instagram, om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De bioloog had binnen 4 uur en 44 minuten al een miljoen volgers. Een record, niet eerder wist iemand zo snel dat aantal volgers te bereiken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rupert Grint verbreekt Instagramrecord David Attenborough

Maar ondanks dat succes heeft hij Instagram niet in zijn dagelijkse routine gepast. "Ik heb eventjes mijn bijdrage gedaan op Instagram. Maar ik ben niet van plan om terug te keren", zegt hij. Attenborough geeft aan het al druk genoeg te hebben met de brieven die hij elke dag krijgt, zo'n 70 per dag. Die wil hij, als dat lukt, allemaal persoonlijk beantwoorden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

David Attenborough beantwoordt natuurvragen van de sterren

De tv-maker verbrak met de snelle aanwas van zijn volgers op Instagram het record van Jennifer Aniston, die in 5 uur en 15 minuten een miljoen volgers behaalde. Inmiddels staat het record op de naam van Harry Potter-acteur Rupert Grint. Hij was binnen 4 uur en 1 minuut een miljoen volgers rijker.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!