Bling Empire Beeld © Netflix

Geen ontkomen aan: Bling Empire is dé nieuwste Netflix-sensatie

22 januari 2021 16:47

De realityserie 'Bling Empire' is nog maar net uit, maar is nu al dé Netflix-hit van 2021. Van exorbitante feestjes op Rodeo Drive tot grijpmachines gevuld met Gucci en van kasten vol onbetaalbare couture en tiara's tot een bliksembezoek aan Parijs per privéjet: voor de cast van 'Bling Empire' is het dagelijkse kost.

"Het lijkt me geweldig om met iedereen naar Zuid-Korea te gaan"

De serie wordt ook wel vergeleken met de film Crazy Rich Asians uit 2018 en geeft een kijkje in de extravagante levens van de vermogende Aziatische gemeenschap in hartje Los Angeles. Hoewel de castleden miljoenen tot hun beschikking hebben, toont de serie dat geld niet altijd gelukkig maakt. Zo snijdt de serie meerdere serieuze onderwerpen aan zoals adoptie, vruchtbaarheidsproblemen en traditionele familiewaarden.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Live-actionversie Winx Club nu te streamen bij Netflix

Zo ontmoeten we socialite Christine Chiu en haar man plastisch chirurg Dr. Gabriel Chiu, die in de show eerlijk zijn over de zwangerschap van 'Baby G', die verwekt werd met behulp van ivf. Iets wat de traditionele familie van Dr. Chiu nog altijd een schande vindt. Daarnaast volgen we dj Kim Lee, die op zoek is naar haar vader, en probeert voormalig popster Cherie Chan het verlies van haar moeder een plekje te geven.

Gelukkig valt er ook nog genoeg te lachen met de altijd opgewekte Kane Lim en zijn rijen vol schoenen. Ook het constante gekibbel tussen Anna Shay en Christine Chiu zorgt voor kostelijk vermaak. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misfit 3 slaat bioscoop over: rechtstreeks naar Netflix

Het eerste seizoen van Bling Empire bestaat uit acht afleveringen en staat nu op Netflix. Hoewel een tweede seizoen nog niet is aangekondigd, liet de cast aan Entertainment Tonight weten dat er al plannen zijn. "Het lijkt me geweldig om met iedereen naar Zuid-Korea te gaan", vertelt Kevin Kreider. "Ik denk dat dat een goede culturele ervaring zou zijn." Kane Lim heeft ook zo zijn ideeën: hij wil de cast meenemen naar zijn thuisstad Singapore. 

Kim Lee staat open voor een tweede seizoen vol liefde. "Mijn hele leven ben ik al een sterke, onafhankelijk vrouw die haar carrière op de eerste plaats zet", vertelt ze. "Ik denk dat als ik mij openstel voor de liefde en al mijn energie erin stop, het werkt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!