Omar Sy in Lupin Beeld © Emmanuel Guimier

7 Franse Netflix-series die je in één ruk wilt uitkijken

07 februari 2021 15:00

Na Britse ('The Crown'), Scandinavische ('The Bridge') en Spaanstalige ('La casa de papel') successen, nemen de Fransen de regie over op Netflix. Na hitserie 'Lupin' met de formidabele Omar Sy (43) in de hoofdrol, ben je misschien wel in de stemming voor meer moois uit het land van baguettes et croissants. RTL Boulevard zet het beste Franse aanbod op een rij.

1. Lupin

Lupin is - terecht - het grootste Netflix-succes tot nu toe voor de Fransen. Meer dan 70 miljoen abonnees bekeken in de eerste 28 dagen na de release de serie. Reden genoeg voor de streamingdienst om direct een tweede seizoen aan te kondigen.

De serie is geïnspireerd op de romans van Maurice Leblanc over de galante dief en vermommingsmeester Arsène Lupin. Hoofdpersoon Assane Diop probeert zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omar Sy te zien als gentleman-overvaller in Netflix-serie Lupin

2. Dix pour cent

Na een onverwachtse crisis doen medewerkers van een bekend agentschap in Parijs hun uiterste best om hun beroemde cliënten tevreden te houden en hun bedrijf te redden. De vier seizoenen van de comedy Dix pour cent zijn nu allemaal te zien op Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk aftikken: Netflix zet nieuwe afleveringen Suits online

3. Plan Coeur

Elsa is dramatisch als het aankomt op de liefde en heeft nogal wat moeite om haar ex los te laten, die net als zij op het gemeentehuis in Parijs werkt. Vriendinnen Emelie en Charlotte grijpen in door de knappe escort Julio op haar af te sturen. Wat ze niet voor mogelijk houden is dat Julio voor zijn klant valt. De twee seizoenen zijn nu te zien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen ontkomen aan: Bling Empire is dé nieuwste Netflix-sensatie

4. La Mante

Tientallen jaren na haar arrestatie biedt een seriemoordenares aan om een reeks copycat-moorden op te lossen. Maar alleen als haar zoon, een agent, haar bijstaat. Je raadt het al: de twee hadden al tijden geen contact. Van de hitserie La Mante zijn zes afleveringen gemaakt die je van begin tot eind in hun greep houden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse thriller Daglicht wordt Amerikaanse serie

5. Le Chalet

Le Chalet lijkt aan het begin heel even een horrorserie te worden, maar mondt uit in een misdaaddrama. In de reeks reizen vrienden voor een vakantie af naar de Franse Alpen. Wat ze van tevoren niet weten is dat ze verstrikt raken in een dodelijke val als een duister geheim uit het verleden uitkomt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Live-actionversie Winx Club nu te streamen bij Netflix

6. La Forêt

In La Forêt verdwijnt een meisje uit een dorp in de buurt van de Ardennen. De plaatselijke politie ontdekt samen met de bezorgde lerares een web van schokkende geheimen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix komt met nieuwe functie die helpt tegen keuzestress

7. Family Business

Een Joodse familie runt nogal onsuccesvol een slagerij in de Marais, een wijk in Parijs. Wanneer de familie ontdekt dat Frankrijk wiet gaat legaliseren is het plan al snel gemaakt. Hun slagerij wordt omgetoverd tot coffeeshop. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fan van La casa de papel? Dan wil je deze Spaanse Netflix Original ook zien

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!