Bridgerton Beeld © LIAM DANIEL/NETFLIX

Nicola Coughlan ontdekte op bijzondere wijze waarheid Whistledown

16 februari 2021 16:12

David Spade (56), Fortune Feimster (40) en London Hughes (31) verwelkomen in 'The Netflix Afterparty' sterren van de nieuwste en grootste Netflix-titels. In de tweede aflevering is het aan de cast van 'Bridgerton' om de geheimen achter de kostuums en pruiken te onthullen. Zo verklapt Nicola Coughlan (34) dat het tot het laatste moment nog onzeker was wie Lady Whistledown zou spelen.

"Ik las: 'Penelope blijkt Lady Whistledown te zijn' en ik dacht: wat? Las ik dat verkeerd?"

De actrice onthult in de show dat ze er op een bijzonder manier achterkwam dat haar personage, Penelope Featherington, Lady Whistledown was. "Ik kwam er op een gekke manier achter, op een online forum", biecht ze op. "Ik wilde alles weten over de boeken en de personages. Ik was al bezig met lezen, maar de informatie kwam niet snel genoeg. Dus ik ontdekte het op Reddit of zo. Ik las: 'Penelope blijkt Lady Whistledown te zijn' en ik dacht: wat? Las ik dat verkeerd? Ik sprak Chris, de showrunner, en vroeg: 'Ben ik Whistledown?' En hij zei ja."

Nicola moest het nieuws wel nog even geheimhouden, want de overige castleden hadden geen idee - mits ze de boeken niet hadden gelezen. Ook zelf was ze pas 100 procent zeker van haar zaak toen ze de uiteindelijke aflevering zag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sex Education-actrice speelt hoofdrol in vervolg Bridgerton

Actrice Golda Rosheuvel (koningin Charlotte in de populaire serie) wist het ook niet, vertelt ze in de aflevering. Haar wordt ook gevraagd naar het feit dat de serie historisch gezien niet klopt vanwege de diversiteit van de cast. "Dit is juist goed voor het tijdperk waarin we nu leven", stelt ze. "Dat een productie zoals deze gewoon zo'n productie is... en dat het verder niet genoemd wordt en dat we gewoon de wereld eren en de acteurs en de mensen. Deze serie is een goed voorbeeld van wat ik graag wil ervaren in verhalen."

Ook Phoebe Dynevor en Jonathan Bailey schoven digitaal aan om over de show te praten. Met name over aflevering zes, die ook wel bekend staat als 'aflevering seks'. Phoebe heeft zelfs nog een grappig verhaal hierover. De actrice vertelt dat de meeste scènes uit de aflevering in een kasteel werden geschoten. Omdat het warm was droegen zij en tegenspeler Regé-Jean Page alleen slippers en een badjas. Hoewel het chateau doordeweeks leegstond, werden er in het weekend nog wel rondleidingen gegeven. "Ik liep een wc binnen in mijn ochtendjas, mijn haar los en lijkbleek - want dat ben ik", lacht de Bridgerton-ster. "En toen liet ik een gezin toeristen enorm schrikken. Ze dachten dat ik een geest was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ashton Kutcher dacht dat Mila porno keek, maar was Bridgerton

Bridgerton vertelt het verhaal van Daphne Bridgerton, actrice Phoebe Dynevor, de oudste dochter van de machtige Bridgerton-familie. De naïeve Daphne hoopt in de voetsporen van haar ouders te treden en een match te vinden die wordt aangewakkerd door ware liefde. Maar niemand minder dan haar eigen broer Anthony, gespeeld door Jonathan Bailey, schrikt alle potentiële huwelijkskandidaten af.

Als vervolgens de mysterieuze Lady Whistledown kritiek uit op Daphne lijkt alle hoop verloren. Maar dan ontmoet ze de zeer begeerlijke en rebelse hertog van Hastings (Regé-Jean Page) en ondanks dat ze verkondigen niets te willen wat de ander te bieden heeft, valt hun aantrekkingskracht niet te ontkennen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oeh la la: Bridgerton krijgt mogelijk 8 (!) seizoenen

De serie is erg geliefd en sommige fans hebben het eerste seizoen al meerdere malen gezien. Het is dan ook niet zo gek dat ze déze fout hebben gespot.

Oeps! Bridgerton-fans ontdekken fout in eerste aflevering

00:30

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!