Temptation Island USA Beeld © Temptation Island USA/Videoland

Kristen verloor broer aan overdosis: 'Bang dat ik diezelfde kant op ga'

01 april 2021 14:33

De 26-jarige Kristen is al elf jaar samen met haar vriend Julian, maar iets weerhoudt haar ervan de volgende stap in de relatie te zetten. Uit een openhartig gesprek met 'Temptation Island'-presentator Mark L. Walberg wordt duidelijk dat ze voordat ze verder kan eerst haar eigen verdriet moet verwerken.

Let op: dit artikel bevat spoilers van Temptation Island USA aflevering 6.

"Alleen door de dood van iemand die ons allebei dierbaar was hebben we elkaar teruggevonden"

Kristen heeft er moeite mee zich open te stellen, iets waar ze zich zelf ook maar al te bewust van is. Maar als ze wil groeien als persoon, moet ze het verleden een plekje geven. Tijdens het kampvuur besluit ze dan ook haar muur af te breken tegenover presentator Mark L. Walberg en de andere meiden. Kristen vertelt dat haar broer een paar jaar terug is overleden aan een overdosis en zij de persoon was die hem vond. "Hij was verslaafd en ik wist nergens van, omdat hij het voor iedereen verborgen hield. Ik ben bang dat ik diezelfde kant op ga, omdat ik ook mijn problemen voor iedereen verborgen houd. Dat moet ik niet doen."

Het incident vond plaats vlak nadat ze erachter was gekomen dat Julian haar had bedrogen met een ander. "Julian was er voor me", licht ze toe. "Ik had hem nodig. Hij was er toen ik hem nodig had."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendal maakt het wel héél bont in Temptation Island USA

Dat Kristen het lastig vindt om haar gevoelens te delen, heeft ook grote invloed op haar relatie. Dat blijkt als Julian zijn kant van het verhaal doet: "Mijn vriendin is iemand die alles opkropt. Daardoor zit het niet goed. We zijn wel samen, maar we komen niet verder. Alleen door de dood van iemand die ons allebei dierbaar was hebben we elkaar teruggevonden. Als dat niet was gebeurd, en er niemand was overleden… weet ik niet of nog wel steeds bij elkaar waren geweest."

Inmiddels is Kristen zich ervan bewust dat ze Julian toe moet laten. "Het is altijd maar: jij bent de fout ingegaan en daarom zitten we nu vast", vertelt ze geëmotioneerd. "Maar dat is niet waar. Ik ben ontzettend bang om plotseling iemand kwijt te raken en ik ben heel bang dat ik hem mijn liefde geef, en hij dan ineens uit mijn leven verdwijnt. (…) Het komt niet altijd door hem en zijn fouten. Ik probeer vervelende uitkomsten te voorkomen door afstand te nemen. Ik moest mijn hart luchten over mijn broer om door te hebben dat ik bang ben voor wéér zoveel verdriet en dat ik mezelf daardoor afsluit en hem pijn doe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het gaat van kwaad tot erger in vierde aflevering Temptation Island USA

Al blijkt uit een beladen gesprek dat Julian niet van plan is zomaar de handdoek in de ring te gooien. "Haar broer is net mijn broer. Ik heb hem zelfs op mijn been getatoeëerd. Hij is familie. (...) De laatste keer dat ik hem zag heb ik hem beloofd voor zijn zus te zorgen… Ik doe mijn best om die belofte waar te maken, want hij kan dat niet meer doen."

Een nieuwe aflevering Temptation Island USA is elke donderdag te zien bij Videoland. Meer Temptation? Kijk dan Love Therapy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vind je Temptation Island saai? Deze realityshows zijn dat niet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!