Twitter verbant Bollywood-actrice wegens haatzaaien

04 mei 2021 12:38

Twitter weert vanaf dinsdag Bollywood-actrice Kangana Ranaut (34) van het platform vanwege haatzaaien en belediging. Ze staat bekend om haar fanatieke steun aan de Indiase premier Narendra Modi (70). Zijn hindoe-nationalistische partij leed afgelopen weekeinde bij lokale verkiezingen een nederlaag.

"Twitter heeft mijn punt alleen maar bewezen"

Ranaut riep Modi via een tweet op de winnaars van de verkiezingen in de deelstaat West-Bengalen 'te temmen'. Ze beschuldigde de winnaar, de lokale premier Mamata Banerjee, ervan gewelddadige aanvallen op haar verslagen tegenstanders te hebben gepleegd. Banerjee heeft die aanvallen ontkend.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chrissy Teigen op Twitter, maar John heeft touwtjes in handen

Twitter bevestigt dat Ranauts account op zwart is gezet: "We zijn duidelijk geweest dat we strenge maatregelen zullen nemen tegen gedrag dat de potentie heeft schade te berokkenen. Het account is permanent geschorst wegens herhaalde overtredingen van de Twitter-regels, specifiek ons beleid inzake haatdragend gedrag en beledigend gedrag."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Opnieuw bekende Bollywood-ster overleden

Ranaut, een winnares van verschillende nationale filmprijzen, hekelde de actie van de dienst. "Twitter heeft mijn punt alleen maar bewezen. Het zijn Amerikanen, en door geboorte voelt een wit persoon zich gerechtigd om een 'bruin' persoon tot slaaf te maken. Ze willen je vertellen wat je moet denken, spreken of doen. Mijn hart gaat uit naar de mensen van deze natie die al duizenden jaren worden gemarteld, geknecht en gecensureerd en er komt nog steeds geen einde aan het lijden," zei ze.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Twitters antwoord op Clubhouse nu voor meer gebruikers beschikbaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!