James Charles Beeld © YouTube-kanaal James Charles

YouTuber James Charles onder vuur na comeback-video

03 juli 2021 20:48

YouTuber James Charles ligt onder vuur na zijn comeback op YouTube. De 21-jarige beautyvlogger heeft sinds april geen video meer geüpload nadat hij in zijn laatste video had toegegeven diverse minderjarige jongens om naaktfoto's te hebben gevraagd.

"Hoe krijg je het voor elkaar om een video te filmen over verantwoordelijkheid terwijl je je make-up doet?"

'Een open gesprek', luidt de titel van zijn nieuwe video, waarin hij zich uitgebreid opmaakt zoals in veel van zijn eerdere video's. In de clip van ruim dertig minuten spreekt Charles zich voor het eerst weer uit over de incidenten. "Het is 1000 procent mijn verantwoordelijkheid", zegt hij terwijl hij zijn foundation aanbrengt. "Het spijt me dat ik jullie heb teleurgesteld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Make-upmerk stopt samenwerking met omstreden James Charles

Het format van zijn video valt bij veel van de kijkers verkeerd. 'Hoe krijg je het voor elkaar om een video te filmen over verantwoordelijkheid terwijl je je make-up doet?', twittert iemand. 'Wie wil er nou make-upadvies van een pedofiel?', schrijft een ander. Ook onder zijn YouTube-video zijn de commentaren niet mals en wordt zijn comeback niet gewaardeerd. De vlogger is volgens sommigen 'walgelijk' en zijn video 'beschamend'. 'Als je deze persoon nog steunt, moet je jezelf goed in de spiegel kijken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Internetsensatie James Charles onder vuur om mugshot-foto's

In de video benadrukt de YouTube-ster dat er veel nepbeelden circuleren van gesprekken tussen hem en vermeende slachtoffers. "Ik heb het over berichten die nooit verstuurd zijn. Chatgesprekken die van begin tot eind vervalst zijn." Ook ziet hij in dat de aantijgingen voor altijd een deel gaan uitmaken van zijn carrière. "Daar baal ik van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James Charles zegt sorry voor vragen naaktfoto's aan minderjarigen

In zijn laatste video in april bood James zijn excuses aan om de naaktfoto's van minderjarige jongens. "Ik was roekeloos", aldus de influencer die ruim 26 miljoen volgers heeft. De YouTuber zegt dat de jongens tegen hem zeiden dat ze 18 jaar waren, maar dat is volgens hem geen excuus. "Ik kan niemand de schuld geven, behalve mezelf."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!