Angelina Jolie als Lara Croft Beeld © ANP

Deze Hollywoodster is te horen als Lara Croft in nieuwe serie

13 september 2021 17:22

Hayley Atwell (39) gaat de stem inspreken van Lara Croft in de Netflix-animatieserie 'Tomb Raider', meldt 'The Hollywood Reporter' maandag. Het wordt de tweede animatieklus bij de streamingdienst voor de actrice, die onder meer bekend is van haar rol als Peggy Carter in de Marvel-film 'Captain America'. Eerder werkte ze al mee aan de serie '3Below: Tales of Arcadia'.

De nieuwe animatieserie speelt zich af na de gebeurtenissen van de videogameserie die tussen 2013 en 2018 op diverse spelcomputers uitgebracht werd. In de eerste game, simpelweg getiteld Tomb Raider, spoelt een jonge Lara Croft aan op een eiland waar ze moet zien te overleven en op zoek gaat naar een verloren Japans koninkrijk. Deze Lara is een jongere versie van de Britse archeologe die in de liveaction-films uit 2001 en 2003 door Angelina Jolie werd gespeeld. Waar de nieuwe serie precies over gaat is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alicia Vikander is nieuwe Lara Croft

In 2018 kwam al een film uit die gebaseerd was op de videogamereeks uit 2013. In die film speelde Alicia Vikander de hoofdrol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lara Croft-ster met dood bedreigd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!