Sense8, 3% en El Hoyo Beeld © Netflix

Netflix-hit Squid Game gezien? Dan wil je deze films en series ook bingen

10 oktober 2021 13:30

Als er een Netflix-serie is waar iedereen het over heeft de laatste weken, is het wel 'Squid Game'. Grote kans dat je de serie inmiddels al (een keer of twee) gezien hebt. Toe aan meer? Wij hebben speciaal voor de fans een overzicht gemaakt van films en series die eenzelfde sfeertje als 'Squid Game' hebben.

"Er zijn drie soorten mensen: de mensen boven, de mensen beneden en de mensen die vallen"

3% 

In de Netflix-serie 3% zien we hoe jongeren vanaf hun 20ste verjaardag mee kunnen doen aan 'het proces'. Dit kunnen ze succesvol volbrengen door allerlei verschillende tests en spelletjes te winnen van hun medekandidaten. Uiteindelijk kan maar - je raadt het al - drie procent van alle aanmeldingen het proces voltooien, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot... Voor de winnaars ligt er een fijne toekomst in het verschiet, en de anderen zullen terugkeren naar hun doorgaans arme bestaan. 

The Hunger Games

Waarschijnlijk heb je de Hunger Games-films al 20 keer keer gezien, en zo niet: hoe dan?! In deze vier films is te zien hoe Katniss Everdeen vecht tegen een decennialange traditie van haar land: elk jaar moeten 26 willekeurige jongeren uit verschillende districten tegen elkaar vechten op leven en dood. En er kan er maar één de winnaar zijn... De wereldwijde kaskrakers, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol, staan op Netflix. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames proloog The Hunger Games starten begin 2022

El Hoyo

"Er zijn drie soorten mensen: de mensen boven, de mensen beneden en de mensen die vallen." In de horrorthriller El Hoyo wordt het verhaal verteld van een doodeng en nieuw gevangenissysteem. Gevangenen leven in deze film niet naast, maar in cellen bóven elkaar. Elke avond wordt er vanaf de 200ste verdieping een waar feestmaal met een lift naar beneden gestuurd; van heerlijke taartjes tot aan geroosterde kalkoen. Hoe hoger je cel zich bevindt, hoe meer eten er is. De cellen onderaan moeten het doen met wat kliekjes. Om het allemaal nog wat spannender te maken, worden de gevangenen elke maand willekeurig op een andere verdieping geplaatst... Ook deze lugubere film is te zien op Netflix. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grappig: dit zijn de leukste memes van Netflix-hit Squid Game

Battle Royale

In deze Japanse thriller zie je hoe een groep middelbare scholieren wordt gedwongen om tegen elkaar te vechten op een onbewoond eiland. De jongeren dragen namelijk een ketting die zal ontploffen wanneer er méér dan een persoon op het eiland overblijft. Hoewel niet iedereen tegen elkaar wil of durft te vechten, gaan anderen tot het gaatje. Kleine waarschuwing: het bloed spat je in Battle Royale om de oren. De film is te zien op YouTube. 

Sense8

In Netflix-serie Sense8 zien we hoe acht vreemden met elkaar kunnen communiceren via hun 'eigen' zintuig. Alleen: wanneer ze dit zintuig inzetten, kan een criminele organisatie ze opsporen om ze uiteindelijk te vermoorden. De vreemden besluiten het gevecht aan te gaan en elkaar te helpen, en dat zorgt voor behoorlijk dosis spanning. De twee seizoenen en een speciaal voor fans geproduceerde slotspecial staan op Netflix. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man krijgt 4000 telefoontjes per dag door Netflix-hit Squid Game

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!