Peter R. de Vries en Ruud ten Wolde Beeld © ANP / Michael Graste

Peter R. de Vries en #ZiekVeelLiefdeVoorRuud meest bekeken op Twitter

09 december 2021 09:22

Het overlijden van Peter R. de Vries was dit jaar ook op Twitter veelbesproken. De meest bekeken tweet van het jaar is een bericht dat zijn zoon Royce de Vries een dag na de schietpartij plaatste. Daarin zei hij dat de grootste nachtmerrie van de familie werkelijkheid is geworden. De tweet werd veel geliket en gedeeld.

In het jaaroverzicht van Google was de impact van de moordaanslag op Peter R. ook te zien. De naam Peter R. de Vries was daar de trending zoekopdracht, wat betekent dat er vergeleken met eerdere jaren bijzonder veel op werd gegoogeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte in moordzaak Peter R. de Vries blijft vastzitten

Ook de actie #ZiekVeelLiefdeVoorRuud, een steunbetuiging aan de ernstig zieke en uiteindelijk overleden RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde, werd veel gedeeld op Twitter. Ruud overleed op zaterdagavond 9 oktober op 29-jarige leeftijd.

#ZiekVeelLiefdeVoorRuud werd door Twitteraars bedacht om hem te steunen tijdens zijn strijd tegen de ziekte en om hem een hart onder de riem te steken. 'Ik ben overdonderd door alle liefde', reageerde Ruud destijds. 'Heel Twitter deed mee, zoals je in dit album kunt zien. De hashtag is zelfs al bijna 24 uur trending topic. Wat een liefde.'

Later dit jaar belandde zijn postuum verschenen boek Ziek Gelukkig op nummer één in de bestsellerlijst:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabestaanden over Ruud ten Wolde: 'Hij had de magie iedereen te raken'

De op een na populairste tweet in Nederland was een bericht van Formule 1-coureur Max Verstappen. Na zijn zware crash in de openingsronde van de Britse Grand Prix beschuldigde hij rivaal Lewis Hamilton van een gevaarlijke actie en noemde hij de manier waarop Hamilton zijn overwinning vierde onsportief.

Een andere populaire tweet was van Gregory Sedoc, die uitzinnig reageerde op de gouden medaille van atlete Sifan Hassan tijdens de Olympische Spelen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud ten Wolde postuum in de race voor NS Publieksprijs

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!