Kanye West Beeld © ANP

Instagram schorst Kanye West na racistische opmerking

17 maart 2022 02:37

Kanye West (44) is voor 24 uur van Instagram verbannen. De muzikant kan niets posten, geen reacties achterlaten en ook geen privéberichten sturen nadat hij de regels rond hatelijke taal en pestgedrag heeft overtreden. Dat bevestigde een woordvoerder van Instagrams moederbedrijf Meta woensdag aan Amerikaanse media.

De rapper, die tegenwoordig de artiestennaam Ye aanhoudt, gebruikte eerder woensdag een racistische term toen hij een bericht plaatste over Trevor Noah. Die had in zijn The Daily Show besproken dat hij het eng vond om te zien hoe West zijn ex-vrouw Kim Kardashian lastig valt op social media.

Eric geeft duidelijkheid over ordinaire mediaruzie Kim en Kanye

03:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian niet langer meer getrouwd met Kanye West

"Dit laat zien wat vrouwen meemaken als ze ervoor kiezen een relatie te beëindigen", aldus Noah in de show. De Zuid-Afrikaan maakte een vergelijking met het huiselijk geweld dat hij zelf heeft meegemaakt. Hij vertelde dat zijn moeder vaak te horen kreeg dat ze overdreef als ze het gedrag van haar man, Noahs stiefvader, aan probeerde te kaarten. De stiefvader schoot zijn moeder later door haar hoofd. Ze overleefde de aanval ternauwernood.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West vergelijkt scheiding met corona in gedicht

Ye plaatste daarna een foto van een googleresultaat op Noahs naam en schreef daarbij de tekst van het nummer 'Kumbaya', dat oorspronkelijk door slaven in Amerika werd gezongen. Hij verving daarbij een deel van het woord kumbaya met een term die wordt gebruikt voor mensen die hun ras verraden.

Een woordvoerder van Meta laat aan TMZ weten dat de maatregelen tegen Ye worden opgeschroefd als hij opnieuw in de fout gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West begraaft Pete Davidson 'levend' in videoclip

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!