Enzo Knol Beeld © ANP

Enzo Knol geeft opheldering over opgehaald geld voor Oekraïne

25 april 2022 18:43

Enzo Knol (28) haalde een maand geleden bijna 31.000 euro op voor Oekraïense oorlogsslachtoffers. Maar toen bleef het stil. Waar het geld naar toe is gegaan is voor veel volgers een groot raadsel. Enzo Knol geeft nu zijn reactie aan RTL Boulevard.

"Dit is iets supermoois"

Enzo heeft een groot gedeelte van het geld al gedoneerd. Zo werd hij door mede-YouTuber Kalvijn gewezen op de GoFundMe van Yuna. Daar gaf hij 4.000 euro aan. Yuna zamelt geld in voor haar tante Fifi die moeders met kinderen opvangt in haar boerderij in Oekraïne. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker rekent af met Enzo Knol: 'Wil 10.000 euro voor Tina-optreden'

Ook komt hij in contact met Victoria Koblenko die hem wijst op Breath Care for Kids. "Dit is iets supermoois", vertelt Enzo over het doel. Na veel contact met haar te hebben, besluit hij 21.000 euro aan het goede doel over te maken. 

De overige 6.000 euro heeft Enzo nog in eigen beheer. Contacten van de online ster in Italië zijn bezig met een eigen project. Hier wil hij een steentje aan bijdragen met het overige geld.

Enzo zelf zou 5.000 euro toevoegen aan het opgebrachte geld. Dit bedrag is verwerkt in het totaal van 31.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

YouTuber Enzo Knol beroofd tijdens vakantie

Ook reageert de flamboyante Youtube-magnaat op de geruchten dat hij negatieve reacties op zijn sociale media-accounts over de actie zou verwijderen. Daar klopt volgens hem niks van. "Ook al heeft iets 300 likes, mensen mogen hun mening geven", vertelt hij aan RTL Boulevard

Enzo Knol geeft opheldering over opgehaalde geld voor Oekraïne

00:55