Ewan McGregor: 'Dochter kreeg rol in Disney+-serie niet door mij'

9 juni 2022 10:40

Esther McGregor, de dochter van Ewan McGregor, heeft 'gewoon' auditie moeten doen voor haar rol in de Disney+-serie 'Obi-Wan Kenobi'. Dat vertelde haar 51-jarige vader in 'The Late Late Show With James Corden'. "Ik weet zeker dat iedereen denkt dat ze de rol door mij heeft gekregen, maar dat is niet zo", aldus de acteur.

"Ze blijkt wel je dochter te zijn. Ben je daar blij mee?"

"Ze heeft gewoon auditie gedaan voor de rol", vertelt McGregor over zijn dochter. De acteur zegt zelfs dat de regisseur van de serie hem vertelde dat hij een 'geweldige actrice' had gevonden. "'Maar ze blijkt wel je dochter te zijn. Ben je daar blij mee?' Dat vroeg hij me", aldus McGregor. "Ik vond dat uiteraard geweldig." Toen Ewan zijn dochter aan het werk zag, was hij direct onder de indruk. "Ze was briljant. Toen ik met haar acteerde voelde het heel normaal en natuurlijk aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ewan McGregor opnieuw vader geworden

De serie Obi-Wan Kenobi doet het volgens Disney goed. Het mediabedrijf liet weten dat de Star Wars-show in het eerste weekend na de release de beste start van een serie beleefde op platform Disney+ ooit. Cijfers werden daarbij niet vrijgegeven. In Obi-Wan Kenobi keert Ewan McGregor terug als Jedi-leraar Kenobi, een personage uit de negendelige Star Wars-saga die tussen 1977 en 2019 uitkwam. McGregor nam de rol in The Phantom Menace uit 1999 over van Alec Guinness. De miniserie Obi-Wan Kenobi speelt zich af zo'n tien jaar na het verhaal uit Revenge of the Sith uit 2005.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Ewan McGregor en Mary Elizabeth Winstead zijn getrouwd'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!