Geraldine Kemper Beeld © ANP

Geraldine Kemper erkent kritiek op borstencover LINDA.: 'Niet inclusief'

16 augustus 2022 21:47

Geraldine Kemper (32), die samen met negen andere vrouwen op de cover van de nieuwe editie van 'LINDA.' staat, ziet na veel online kritiek in dat de cover 'niet inclusief genoeg is'. Geraldine kwam tot dat inzicht na een bericht van een journaliste.

"ik heb ervan geleerd en ik zal het in het vervolg beter doen"

Op de cover staan de tien vrouwen met ontbloot bovenlijf en hun handen voor hun borsten. Online kwam al snel de kritiek over een gebrek aan diversiteit. "Includeer bijvoorbeeld ook dikke vrouwen, of vrouwen met grote borsten, saggy boobs en vrouwen met een geamputeerde borst", aldus de journaliste, die door Geraldine zelf wordt aangehaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geraldine Kemper over onzekerheden: 'Ik had graag stevigere borsten gewild'

De presentatrice laat via Instagram weten de critici gelijk te geven. "Ik ben mij ervan bewust dat als je alle vrouwen wilt aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat alle vrouwen zich in de cover kunnen vinden." De presentatrice zegt in de toekomst meer rekening te houden met dergelijke thematiek. "Ik heb ernaar geluisterd, ik heb ervan geleerd en ik zal het in het vervolg beter doen."

Geraldine op Instagram
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fockeline vaak over eigen grenzen gegaan bij naaktscènes

Naast Kemper staan ook Gaby Blaaser, Fockeline Ouwerkerk, Joy Delima, Lauren Verster, Romy Monteiro Fajah Lourens, Dilan Yurdakul en Marian Mudder op de cover van de nieuwste LINDA..

Geraldine gaat uit de kleren voor de nieuwe LINDA

00:45

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!