Mascha Feoktistova Beeld © ANP

Mascha Feoktistova onderneemt actie na zoveelste vraag of ze zwanger is

28 augustus 2022 14:24

De 35-jarige Mascha Feoktistova, misschien wel beter bekend als Beautygloss, wordt er 'niet heel erg happy van' dat ze steeds maar weer moet uitleggen dat ze niet zwanger is. De influencer heeft daarom een speciaal Instagram-account aangemaakt voor iedereen die met de vraag te maken krijgt. Het idee erachter is dat als een vrouw de kwestie voor haar kiezen krijgt, ze de pagina kan taggen.

"Natuurlijk zouden we graag een tweede kindje willen, dat heb ik wel vaker gezegd, maar we zijn niet zwanger... dus what do I say?"

Op de pagina staan zeven redenen waarom je de vraag beter niet kan stellen omdat iemand misschien niet zwanger kan worden, er nog niet klaar voor is of net een miskraam heeft gehad. 'Wist je dat de vraag 'Ben je zwanger?' eigenlijk niet zo leuk is om antwoord op te geven? Ik snap dat je het lief bedoelt, maar eigenlijk kan je die vraag beter niet stellen', valt er te rezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha Feoktistova koopt huis in Amerika: 'Wat een droom!'

Mascha heeft ook een video opgenomen over het onderwerp waarin ze vertelt dat ze eigenlijk al sinds haar achttiende regelmatig te horen krijgt of ze zwanger is. "Ik snap dat het goed bedoeld is. Het is eigenlijk altijd positief omdat mensen het leuk vinden, maar mensen hebben denk ik niet door hoe beladen die vraag is en hoe vervelend die kan overkomen", legt ze uit.

Hoewel de YouTube-ster met regelmaat de vraag onder haar posts terugleest, werd ze er onlangs extreem mee geconfronteerd na het plaatsen van een foto in een groene jurk omdat deze een beetje 'poofy' was. "Om de een of andere reden zijn het vooral vreemden die vaak die vraag stellen", vervolgt Mascha. "Het feit dat ik elke dag moet uitspreken dat ik niet zwanger ben, daar wordt ik zelf niet heel happy van. Natuurlijk zouden we graag een tweede kindje willen, dat heb ik wel vaker gezegd, maar we zijn niet zwanger... dus what do I say?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha Feoktistova toont 'voor laatste keer' gezicht van dochter

Mascha werd twee jaar geleden moeder van dochtertje Mila. De bevalling was pittig voor zowel Mila als haar ouders Mascha en Gregor. Na een voorbeeldige zwangerschap werd het meisje namelijk geboren met een schouderdystocie en kwam met een gebroken schouder ter wereld, omdat ze anders de bevalling niet zou overleven. 

"Het kan dat haar ene arm een halve centimeter korter blijft dan de andere, maar daar heeft ze geen last van. En we moeten natuurlijk voorzichtig blijven doen. Het moment dat ze out of the blue haar arm ging bewegen, was zo bijzonder", vertelde Mascha eerder in tijdschrift Grazia over de traumatische gebeurtenis. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!