Netflix verwijdert Dahmer niet na oproep Slachtofferhulp

6 oktober 2022 12:07

Netflix 'gaat niet in' op het verzoek een reactie te geven rondom het verzoek van Slachtofferhulp Nederland om de hitserie 'Dahmer' van de streamingdienst te halen. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. Meer uitleg geeft Netflix op dit moment niet.

"De dader wordt enorm geromantiseerd en er is geen enkele nuance aangebracht"

Slachtofferhulp Nederland deed de oproep donderdag nadat de hulpdienst een 'substantieel aantal klachten' had binnengekregen van mensen die zich storen aan de manier waarop de slachtoffers van Dahmer in de serie worden geportretteerd. Volgens voorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland raken slachtoffers en nabestaanden van misdrijven getroffen door de manier waarop de moordenaar in de serie als een 'krachtige, sterke man' wordt neergezet en de slachtoffers als 'emotioneel en zwak. De dader wordt enorm geromantiseerd en er is geen enkele nuance aangebracht'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Serie Dahmer moet van Netflix af, vindt Slachtofferhulp Nederland

De serie van producent Ryan Murphy vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die ook bekend stond als de 'Milwaukee Cannibal'. Hij doodde zeker zeventien mannen en jongens die hij vooral oppikte in gay uitgaansgelegenheden. Hij martelde ze, onder meer door zoutzuur in hun lichaam te spuiten, had na hun dood seks met hun lichamen en at lichaamsdelen op. De zaak baarde nog meer opzien doordat de politie niet ingreep toen buren en zelfs een slachtoffer dat wist te ontsnappen zich meldden, maar niet werden geloofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Whoopi Goldberg uit kritiek op serie over moordenaar Jeffrey Dahmer

De serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story was de afgelopen dagen wereldwijd het best bekeken programma van de streamingdienst. Er klonk eerder al kritiek dat de reeks voor nabestaanden te cru zou zijn:

Populaire Netflixserie Dahmer heftig voor nabestaanden

06:13
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix haalt na klachten lhbti-label weg bij serie Jeffrey Dahmer

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!