Neil Diamond Beeld © ANP

Neil Diamond getroffen door Parkinson

23 januari 2018 04:25

Neil Diamond heeft de ziekte van Parkinson. De zanger stopt daardoor direct met optreden.

"Met tegenzin en teleurstelling moet ik aankondigen dat ik mijn concertreeks moet beëindigen", aldus de 76-jarige artiest in een verklaring op zijn website. "Het was een eer om de afgelopen 50 jaar mijn shows voor een publiek te spelen." Diamond is niet van plan helemaal te stoppen met zijn muziek. "Ik wil nog heel lang actief blijven met schrijven, opnemen en andere projecten.

De singer-songwriter ging vorig jaar nog op een jubileumtournee omdat hij vijftig jaar in het vak zat. Het laatste gedeelte, dat hem naar Australië en Nieuw-Zeeland zou brengen, is nu afgelast. In zijn statement bedankt hij zijn "loyale en toegewijde publiek over de hele wereld". Diamond schrijft: "Ik heb jullie steun en aanmoediging altijd gewaardeerd" en zegt, met een verwijzing naar zijn hit Sweet Caroline, "deze ervaring met jullie was so good, so good, so good".

In zijn vijftigjarige carrière scoorde Diamond 38 hits. Hij is een van de bestverkopende muzikanten aller tijden. Eerder deze maand werd bekend dat hij dit jaar de Lifetime Achievement Award zal ontvangen van The Recording Academy, de organisator van de Grammy's.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!