Gebroeders Ko Beeld © ANP

Heeft Justin Bieber van de Gebroeders Ko gejat?

16 februari 2018 18:02

Justin Bieber scoort twee zomers geleden een mega hit met zijn single Cold Water. Maar nu blijkt dat het helemaal geen origineel nummer van Justin is, maar dat de Canadees de melodie gejat heeft van onze eigen Gebroeders Ko!

“Als alle Beliebers nu fan worden...”

Alles wat de 23-jarige zanger aanraakt lijkt te veranderen in goud. Met hits als Love Yourself, Sorry en Baby weet de Canadese zanger constant de hitlijsten te bereiken. Toch lijkt zijn succes geïnspireerd te zijn door artiesten van Nederlandse bodem...

Tijdens een uitzending op Radio 2 komt dj Bart Arens tot een bijzondere ontdekking. Zo lijkt Cold Water wel héél erg op de populaire carnavalskraker Toeter Op M'n Waterscooter, van de Gebroeders Ko.

Afgelopen jaar attendeert een fan de Gebroeders Ko al op het feit dat één specifiek nummer van Justin Bieber wel heel erg lijkt op een nummer van het duo. Als ook het Duitse muzieklabel van de vrolijke zangers dit opmerkt besluiten de twee meer onderzoek te doen. "Onze uitgeverij gaat nu kijken hoeveel het op elkaar lijkt en er een specialist op zetten. Kijken of we dan actie kunnen ondernemen en er echt een zaak van kunnen maken", vertellen de mannen exclusief aan RTL Boulevard. "Pas nu Bart van Radio 2 het over elkaar heeft gelegd denken wij: ja, dit lijkt echt op elkaar".

Toch blijft het duo positief: “Als alle Beliebers nu ook fan worden...”

In de video hieronder kun je het zelf horen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!