Beeld © ANP

Radio 1-presentator zegt sorry voor Dotanlied

16 april 2018 13:34

Presentator Jurgen van den Berg heeft zich maandagochtend in het Radio 1 Journaal geëxcuseerd voor een single van Dotan die in het draaiboek stond. In het programma werd het nummer Hungry van de zanger gedraaid.

"De bescheiden, gevoelige zanger blijkt dus een manipulatieve, een beetje sneue man, toch wel."

“De muzieklijst voor vandaag was al gemaakt“, leidde Van den Berg het lied in. “Daar komt ‘ie dan, de man die dit weekend behoorlijk door de mand is gevallen. Hij blijkt achter allerlei nepberichten over hem zelf op sociale media te zitten. De bescheiden, gevoelige zanger blijkt dus een manipulatieve, een beetje sneue man, toch wel.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

'Veel fans van Dotan bestaan niet echt'

Na afloop van de plaat nuanceerde de presentator zichzelf. “De vraag is: moet je zijn muziek dan niet meer draaien? Nou ja, nee, natuurlijk moeten we dat nog wel doen, want die liedjes blijven natuurlijk fantastisch. Daarom denk je ook: die man heeft het toch helemaal niet nodig?”

Nepaccounts

De Volkskrant meldde zaterdag dat er jarenlang op sociale media fanmail over Dotan is gepost door nepaccounts. Het ging om 140 nepprofielen die zijn aangemaakt op Twitter, Facebook en Instagram om het imago van de zanger op te poetsen. Er werden onder meer verhalen verzonnen over een terminale patiënt die Dotan zou hebben geholpen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

George Ezra en Dotan op derde Tuckerville

Dotan heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Universal Music, de platenmaatschappij van de zanger, vindt het “zeer wenselijk” als de zanger gaat reageren op de onthullingen over de fake fans die hem op sociale media de hemel in prezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!