Beeld © ANP

Moeder Dotan: 'Ik heb al twee dagen geen oog dichtgedaan'

16 april 2018 15:29

De Nederlandse muziekindustrie wordt zaterdag opgeschrikt door een heftig verhaal over zanger Dotan. De Nederlandse artiest zou een heel trollenleger hebben om hem online groter te maken. Moeder Patty Harpenau reageert vandaag in het AD.

"140 accounts verzinnen, dat krijg je in je eentje sowieso niet voor elkaar"

Patty Harpenau, zelf schrijfster van boeken over spiritualiteit, staat haar zoon bij als moeder maar ook als coach. Ze vindt het niks voor haar zoon. Volgens Patty is Dotan is iemand de mensen altijd helpt. Daarom is Patty enorm geschrokken: "Zoiets komt hard binnen. Ik heb al twee dagen geen oog dichtgedaan."

De schrijfster kan zich niet voorstellen dat Dotan dit echt heeft gedaan: "In het artikel is constant sprake van vermoedens, en geen bevestigingen." Daarnaast schat ze de kans klein dat Dotan ook echt zoveel accounts heeft aangemaakt: "Ik weet wie mijn zoon is. 140 accounts verzinnen, dat krijg je in je eentje sowieso niet voor elkaar."

De moeder van Dotan vindt dat haar zoon nu zelf stappen moet ondernemen: "Ik denk dat het uitermate verstandig is als Dotan vanavond in een grote talkshow gaat zitten. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij denkt 'zak allemaal maar in de stront'."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Universal wil reactie Dotan op 'trollengate'

De heksenjacht op Dotan stopt volgens Patty niet bij de zanger. Ook Patty's naam wordt nu door het slijk gehaald. De moeder van de zanger zou volgens verschillende media ook pogingen hebben gedaan haar eigen imago op te poetsen. Dit zorgt ervoor dat Dotan nu wordt vergeleken met zijn moeder. "We worden als familie door het slijk gehaald. Zo moeder, zo zoon. Daar krimpt je hart van. Er komt ontzettend veel over ons heen," aldus Patty in het AD.

Patty ziet de Nederlandse carrière van haar zoon somber in, maar blijft wel positief. Ze denkt namelijk dat Dotan dan naar het buitenland zal verhuizen: "Hij heeft genoeg fans in het buitenland."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Dotan-fans blijken nep

Het management van Dotan wil niet tegen RTL Boulevard reageren. Platenmaatschappij Universal laat aan RTL Boulevard weten nooit betrokken te zijn geweest bij de kwestie. Volgens Universal is Dotan zelf de enige die commentaar kan geven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!