Beeld © Getty Images

Naakt naar een festival? Dat kan nu in Amsterdam

19 juni 2018 16:05

Het populaire festival Milkshake, dat eind juli in Amsterdam plaatsvindt, krijgt dit jaar een een 'nude area' waar mensen alleen naakt naar binnen kunnen om zich ultiem vrij te voelen. Dit terrein heeft een speciale eigen ingang en men moet bij binnenkomst al zijn kleren uittrekken.

"Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen"

Wie in dit gebied naar binnen wil, kan gebruik maken van extra lockers bij de ingang. Op het terrein kunnen bezoekers onder meer deelnemen aan naked yoga, jeu de boules, twister, badminton, volleybal, kantklossen, punniken en bodypaint. Ook kunnen de nudisten met verrekijkers gluren naar de geklede mensen op terrein.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel steun voor vegetarisch eten op Milkshake

De nudisten zijn overigens als zij willen ook welkom om naakt over het hele terrein te wandelen zoals afgelopen edities het geval was. Het festival werd de afgelopen twee jaar door meerdere naturistenorganisaties bezocht.

“Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen en een nieuwe ervaring te geven waarin de mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar wij vinden het ook belangrijk om aandacht te geven aan een minderheidsgroep,” aldus organisatrice Marieke Samallo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Black Madonna en Boys Noize op Milkshake festival

Vegetarisch

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen.

Het festival kondigde eerder al aan dit jaar alleen vegetarisch eten te gaan serveren. Dit plan werd overwegend enthousiast ontvangen; alleen een VVD-lid van de stadsdeelcommissie klaagde dat het besluit van Milkshake de “individuele keuzevrijheid” in de hoofdstad aantast.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!