Dj zegt Appelsap af om boeken 'misbruiker'

17 juli 2018 13:03

De Amsterdamse dj Lyzza heeft haar optreden op het hiphopfestival Appelsap afgezegd omdat andere geboekte artiesten worden beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie. Dat maakte de artiest duidelijk op Twitter nadat het festival zelf had gemeld dat ze om "persoonlijke redenen" had afgezegd.

"Ik voel me erg beledigd dat mijn verklaring is gewijzigd"

Lyzza vindt het kwalijk dat de organisatie haar ware reden niet vermeldde. "De laatste keer dat ik het checkte was verkrachting en misbruik van (minderjarige) meisjes nog een openbare kwestie en geen persoonlijke", aldus de dj. "Ik voel me erg beledigd dat mijn verklaring is gewijzigd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil' Wayne naar Appelsap Festival

De organisatie van Appelsap laat in een reactie weten dat Lyzza niet komt omdat er een artiest op de line-up staat waar ze niet mee geassocieerd wil worden. "Appelsap wijst vanzelfsprekend elke vorm van geweld af, maar we hebben geen enkele vorm van bewijs gezien en we kunnen niet voor eigen rechter spelen op basis van beschuldigingen door een andere artiest."

Om welke artiest het precies gaat, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om de Amerikaanse rapper Famous Dex, die in het verleden zijn vriendin mishandelde. Appelsap vindt op 11 augustus plaats in het Amsterdamse Flevopark.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!