Tineke de Nooij Beeld © ANP

Tineke de Nooij doet stapje terug bij Radio 5

24 juli 2018 12:49

Tineke de Nooij is vanaf september minder vaak te horen op NPO Radio 5. De 77-jarige presentatrice gaat haar middagshow twee keer per week presenteren, maakte Omroep MAX dinsdag bekend. Nu is de TinekeShow nog elke werkdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur.

"Mijn grote liefde blijft radio maken, maar het is wel fijn om iets meer vrije tijd te hebben"

Bert Haandrikman heeft een contract getekend bij Omroep MAX en verzorgt na de zomer van maandag tot en met donderdag de Radio 5-middagshow. "Ik heb er heel veel zin in om vanaf september de middag in te luiden bij mijn nieuwe werkgever MAX op NPO Radio 5. We gaan er een vrolijk programma van maken met leuke gasten en de beste muziek."

Omroep MAX-directeur Jan Slagter is blij met de "geweldige aanwinst voor NPO Radio 5". "Ik ben er trots op dat deze gelauwerde radiomaker vol enthousiasme de middaguren voor zijn rekening gaat nemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ere Reissmicrofoon voor Tineke de Nooij

Vrije tijd

Volgens Tineke mag haar publiek in de handen wrijven met Bert. "De luisteraars boffen echt met Bert, zij kunnen van hem echt geweldige radio verwachten." De presentatrice is "blij" dat Bert een aantal uren van haar overneemt. "Mijn grote liefde blijft radio maken, maar het is wel fijn om iets meer vrije tijd te hebben."

Die extra vrije tijd wordt Tineke "van harte gegund", zegt Slagter. "Ik ben blij dat ze te horen blijft bij MAX." De TinekeShow krijgt na de zomer een extra dag in het weekeinde. "Hoe leuk is het dat ik nu ook op zaterdag te horen ben", zegt Tineke. "Ik kan op zaterdag echt uitpakken met gasten en live-muziek, daar kijk ik naar uit!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!