Beeld © ANP

Kanye West verdedigt steun aan Trump

10 augustus 2018 10:26

Kanye West kwam donderdagavond in Jimmy Kimmel Live! weer op typerende wijze uit voor zijn keuze voor het Trump-kamp. Zijn uitleg over zijn steun aan de Amerikaanse president: het kan hem niks schelen wat mensen allemaal van hem vinden.

"Ik houd ervan als mensen boos op me worden om sommige dingen"

"Als muzikant en Afro-Amerikaan probeerde iedereen om me heen mijn kandidaat voor mij te kiezen. Ze zeiden dat ik er niet voor kon uitkomen dat ik voor Trump ben", vertelde de rapper, die stelt dat het idee heerst dat "zwarten alleen Democraten kunnen zijn." Op de stelling 'Donald Trump geeft om zwarte mensen' bleef een reactie van Kanye echter uit, waardoor Kimmel zich genoodzaakt zag om over te schakelen naar het reclameblok.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afzegging Kanye kostte James Corden hoop geld

In de talkshow kwamen ook Kanye's ziekenhuisopname in 2016 en zijn bipolaire stoornis ter sprake. Door zijn verblijf in het ziekenhuis verloor Kanye naar eigen zeggen zijn zelfvertrouwen en duurde het een half jaar voordat hij kon zeggen wat hij werkelijk voelde. "Als ik bang ben om mezelf te zijn, dan ben ik niet Ye, dat maakt me juist Ye. Ik houd ervan als mensen boos op me worden om sommige dingen."

Over zijn bipolaire stoornis zei hij dat deze meer bepaalt wat hij voelt. Hij benadrukte dat het belangrijk is om open te praten over mentale gezondheid. "Zeker omdat ik zwart ben, want we hadden nooit therapeuten in de zwarte gemeenschap."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!