Beeld © ANP

Jim Bakkum zorgt voor kippenvel met Toen Ik Je Zag

28 augustus 2018 20:25

Jim Bakkum vond het "spannend" om zijn versie van Toen ik je zag uit te brengen. Voor de musicalversie van All Stars, waarin Jim de rol van Hero vertolkt, nam hij het nummer op.

"Mensen hebben er nog meer gevoel bij en dat geeft extra druk, dat maakt het spannend"
Miniatuurvoorbeeld

Cute:

Thowback Thursday: Jim Bakkum doet auditie bij Idols

"Ik trad zondag op tijdens de Musical Sing-a-Long van de Uitmarkt, echt met een groot orkest, zoals het hoort. Na afloop stroomden veel mooie reacties binnen", vertelde Jim, die Toen ik je zag ook op single uitbracht, dinsdag in RTL Boulevard. "De volgende dag klom hij naar nummer 1. Dat was bizar, echt heel leuk."

Voor Jim was Toen ik je zag een "beladen" lied. Antonie Kamerling scoorde in 1997 als zijn All Stars-personage Hero een nummer 1-hit met Toen ik je zag, na de dood van de acteur in 2010 voerde het lied de hitlijsten wederom aan. "Het was al een mooi liedje, een liedje dat iedereen kent, maar sinds Antonies overlijden zit er een extra lading bij", merkte Jim. "Mensen hebben er nog meer gevoel bij en dat geeft extra druk, dat maakt het spannend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jim Bakkum brengt Toen ik je zag opnieuw uit

Jim wilde het nummer eer aan doen en het zo min mogelijk veranderen. "Ik heb gelijk gezegd toen ze dit wilden doen dat ik wil dat het blijft wat het is. Niet gaan ver-2018-en met een beatje, het moet orkestraal blijven. Ik wilde zo veel mogelijk bij het origineel blijven. Ik breng met mijn stem iets anders dan wat Antonie brengt, dus dat is wel anders."

Dat Antonies weduwe Isa Hoes liet weten de nieuwe versie van Toen ik je zag mooi te vinden, vindt Jim fijn. "Ik ken haar niet goed, maar kreeg op Twitter toen ik een stukje deelde al een hele lieve reactie dat ze het mooi vond. Toen dacht ik: fijn, dat scheelt."

Miniatuurvoorbeeld

Oeh la la:

Jim Bakkum showt sexy lichaam

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!