Domien heeft afscheid genomen van 3FM

31 augustus 2018 09:29

Domien Verschuuren, een van de laatste boegbeelden van de succesjaren van NPO 3FM, heeft afscheid genomen van de radiozender. Na twaalf jaar trouwe dienst presenteerde hij vrijdagochtend zijn laatste programma.

In de laatste uren werd uitgebreid stilgestaan bij het naderende afscheid. Zo trad zanger Waylon op, die Domien één van de weinige dj's noemde die hem altijd volledig heeft gesteund, en werden er oude fragmenten uit zijn tijd bij 3FM uitgezonden. Er kwamen onder meer stukjes uit zijn eerste uitzending in 2006 en memorabele fragmenten uit het Glazen Huis langs met onder anderen het aandoenlijke meisje Lot, waar alle luisteraars verliefd op werden, en 'nagellak-jongen' Tijn.

In zijn slotwoorden bedankte Domien iedereen die hem achter de schermen heeft bijgestaan en in het bijzonder zijn sidekicks Puck en Bas, met wie hij sinds november 2016 de ochtendshow maakte. De dj had naar eigen zeggen lang nagedacht over zijn woorden maar "de dj is niet groter dan de radiozender", zei hij. "De radio gaat gewoon verder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domien Verschuuren slaat terug tegen bodyshamers

Achilles Heel

Domien noemde de kans die hij bij 3FM kreeg "een droom" die uitkwam. "Ik heb er de liefde leren kennen, mijn beste vrienden. Maar dit is het moment om mijn vleugels uit te slaan", aldus de presentator, die ervan overtuigd is dat het kabbelende 3FM weer opkrabbelt. "Ik weet dat het goed komt. Maandag begint een nieuwe periode. Het station komt er bovenop en wordt sterker dan ooit. Misschien dat ik wel spijt krijg dat ik nu weg ga."

Licht geëmotioneerd vertelde Domien vervolgens dat 3FM "voor altijd" een speciaal plekje in zijn hart heeft. "3FM you're my achilles heel", zo waren zijn laatste woorden alvorens de plaat Achilles Heel van Toploader in te starten.

Domien verkast naar Qmusic, waar hij later dit jaar een middagprogramma gaat maken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!