Beeld © ANP

Michiel Veenstra zegt 3FM vaarwel

07 september 2018 11:16

Michiel Veenstra, één van de laatste oudgedienden van 3FM, heeft zojuist in zijn radioprogramma aangekondigd dat hij het radiostation gaat verlaten. Dit als gevolg van de nieuwe programmering die komende week in gaat.

De geruchten over het aanstaande vertrek gingen al langer, maar zijn nu bevestigd door de DJ zelf. "Het is tijd voor wat anders. Na dertien jaar 3FM wacht er een prachtig nieuw avontuur op mij. Het wordt epic", zegt hij in de show.

Hij gaat volgens ingewijden aan de slag bij KINK FM, het oude alternatieve radiostation waar nu weer nieuw leven in geblazen wordt. 

View this post on Instagram

Toen ik in oktober 2005 bij 3FM mocht werken was dat een droom die uit kwam. Vraag maar aan de bazen van m’n vorige werkplekken. Zelfs bij andere radiozenders wisten ze: die jongen hoort daar thuis. Inmiddels ben ik 13 onvergetelijke jaren verder. 8 jaar lang de avondshow MetMichiel, 7 jaar Ekstra Weekend, 5 jaar de late ochtend. Twee keer de trip van m’n leven in de Glazen Huizen Den Haag en Enschede, een week in de Poolcirkel, vier zonovergoten dagen op Pampus, een gebroken heup en meerdere vriendschappen voor het leven verder heeft 3FM me meer opgeleverd dan ik ooit kon bevroeden toen ik hier begon. En nu is het tijd om verder te gaan. Op naar een nieuw avontuur waar ik binnenkort meer bekend over kan maken. Ik laat 3FM achter me in een spannende tijd, waarin de meest bevlogen radiomakers die ik ken klaarstaan om een ongetwijfeld zware maar wel gepassioneerde strijd aan te gaan in een weg naar boven. Bedankt 3FM en ook zeker bedankt NTR voor alle kansen, ook in de verschillende tv-avonturen op Pinkpop, Noorderslag, Concert at Sea, Sziget, Exit, Dour, Glastonbury, Live Request en vooral natuurlijk de gastrol in het Sinterklaasjournaal :-) Op vrijdag 12 oktober maak ik mijn allerlaatste programma op deze prachtige zender. Dat is al verschrikkelijk snel, dus dat geeft me gelukkig weinig tijd om er lang over na te denken. Laat het maar gebeuren! It's a new dawn It's a new day It's a new life For me And I'm feeling good

A post shared by Michiel Veenstra (@michielveenstra) on

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michiel Veenstra in de prijzen bij podcastawards

Michiel werkte al sinds oktober 2005 voor 3FM en beleefde daar zijn hoogtijdagen. Het station zit al langer in ruw vaarwater na het vertrek van onder andere Giel Beelen en Gerard Ekdom. 

Vrijdag 12 oktober maakt hij zijn laatste programma voor 3FM.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!