Beeld © Getty Images

Voor altijd in ons hart: megatalent Amy Winehouse

14 september 2018 14:40

Het is vandaag een dag met een zwart randje, de in 2011 overleden Amy Winehouse zou vandaag eigenlijk 35 kaarsjes uitblazen. En omdat Amy nog altijd in ons geheugen gegrift staat als de paradijsvogel die ze is, een ode aan de superster!

Groot, groter, groots

De soulzangeres was altijd al een tikkie eigenwijs, maar dat maakte haar juist een echte trendsetter. Zo werd iedereen in de zero’s gek om het immense haar van de ster. Hoe groter, hoe beter. Nog tot op de dag van vandaag is haar volle haardos typerend voor de overleden zangers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Musical over leven Amy Winehouse in de maak

Rauwe stemgeluid

Het imiteren van het unieke stemgeluid van Amy is bijna een onmogelijke taak. De dappere The Voice Senior-zangeres Noble deed een poging, maar niemand kan wat de Britse kan. Haar gouden keeltje was one of a kind en zorgde voor een bijzonder sausje over haar nummers.

Het is dan ook geen verrassing dat een vrouw met zo’n stemgeluid de hitlijsten domineerde. En nog op de dag van vandaag draaien we nummers als Back To Black, Valerie, You Know I'm No Good en Rehab grijs.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Lady Gaga neemt cover Amy Winehouse op

Gekke stijl

Als er één ding was waar Amy geen zorgen over had, dan was het wat anderen van haar vonden. In de jaren dat ze in de spotlights stond ontwikkelde ze een compleet eigen stijltje dat niet te kopiëren was. Less is more ging niet op voor de dame. Het was juist altijd lekker over de top. Flinke eyeliner, grote oorbellen, opgestoken haar, een flinke boezem en een gekleurd sjaaltje? Amy kon het hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Docu Amy Winehouse vertelt haar hectische leven

Eyeliner Queen

Als er iemand is die een vaste hand heeft, dan is het wel de jazz- en soulzangers. Stukje bij beetje werd het lijntje groter, maar dat mocht te pret niet drukken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!