Anneke Grönloh Beeld © ANP

ONS zendt jubileumconcert Anneke Grönloh uit

17 september 2018 13:41

De digitale themazender ONS zendt vrijdagavond het jubileumconcert uit dat Anneke Grönloh in 2009 gaf toen zij vijftig jaar in het vak zat. De zender doet dit ter nagedachtenis aan de iconische zangeres, die vrijdag op 76-jarige leeftijd overleed.

Grönloh vierde haar gouden jubileum in 2009 met vele bevriende collega’s, zoals Willeke Alberti, Ria Valk, Sandra Reemer en Ronnie Tober. In een 'tour de chant' nam de zangeres het publiek mee op reis door haar carrière. Naast Indische wiegenliedjes kwamen hits voorbij als 'Brandend zand', 'Soerabaja' en 'Da doe ron ron'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde ziet musical over Anneke Grönloh wel zitten

De zangeres verkreeg bekendheid door in 1959 op 17-jarige leeftijd mee te doen aan de talentenjacht 'Cabaret der onbekenden'. In 1960 verscheen haar debuutsingle, 'Asmara'. Met 'Brandend zand', dat in 1962 verscheen, brak ze definitief door. Het nummer kwam uit het niets op de eerste plaats van de hitparade en stond meer dan een half jaar hoog in de Nederlandse hitlijsten. In korte tijd groeide de zangeres uit tot Nederlands eerste tieneridool.