Rihanna gaat de politiek in

21 september 2018 04:51

Rihanna is sinds donderdag speciale afgevaardigde van Barbados. De regering van het eiland verklaarde in een statement dat de zangeres is aangewezen als "buitengewone ambassadeur met volmacht, met speciale aandacht voor het promoten van onderwijs, toerisme en investeringen in het eiland."

"Ik had niet trotser kunnen zijn op deze prestigieuze titel in mijn thuisland"

In de verklaring schrijft de overheid: "Robyn 'Rihanna' Fenty heeft de titel gekregen omdat ze een prominente Barbadaan is die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het imago van het eiland in de wereld. Rihanna heeft met haar liefdadigheidswerk, vooral op het gebied van gezondheid en onderwijs, haar grote liefde voor dit land laten zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zangeres Rihanna hint op nieuw materiaal

Premier Mia Amor Mottley liet daarnaast weten: "Ze laat haar vaderlandsliefde zien door veel terug te geven aan dit land en haar eiland altijd te koesteren als haar thuisbasis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rihanna is weer de studio in gedoken

Nieuw imago

Rihanna was al cultureel ambassadeur van Barbados. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie, zo zei ze in een statement aan People. "Ik had niet trotser kunnen zijn op deze prestigieuze titel in mijn thuisland. Ik kan niet wachten om met premier Mottley te werken aan een nieuw imago voor Barbados. Elke Barbadaan zal moeten bijdragen aan deze inspanningen, en ik ben klaar voor, en enthousiast over, mijn verantwoordelijkheden."

Welke taken de zangeres in haar nieuwe functie precies krijgt, is nog niet duidelijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!