Beeld © ANP

Rein van Duivenboden maakt theaterdebuut in spijkerbroek

27 september 2018 08:40

Rein van Duivenboden gaat een spannend weekeinde tegemoet. Zondag gaat de musical Kruistocht in Spijkerbroek in première waarin de negentienjarige zanger en acteur, vooral bekend als lid van boyband Mainstreet, zijn theaterdebuut maakt. "Ik heb er veel zin in, maar ik vind het ook spannend", zegt Rein in het AD. "Want ik ga iets nieuws aan de buitenwereld laten zien. Het is een andere tak van sport."

"Ook moest ik wennen aan het idee van mobieltjes in de middeleeuwen"

"Tot nog toe heb ik alleen maar tv en film gedaan, dus musical is helemaal nieuw voor mij." Rein moest zijn zang- en acteerkunsten bijschaven. "Ik moet nu met meer expressie acteren en anders zingen dan toen ik deed in boyband Mainstreet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rein van Duivenboden openhartig over einde MainStreet

Vooralsnog bevalt het musicalwereldje hem wel, hoewel Rein het boek Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman verkiest boven de theaterversie. "We hebben veel moeten weglaten uit het oorspronkelijke verhaal. Ook moest ik wennen aan het idee van mobieltjes in de middeleeuwen. Als ik had mogen kiezen, had ik voor het origineel gekozen, maar voor 2018 vind ik deze bewerking een logische en fijne keuze, want de kids van nu identificeren zich meer met het verhaal zoals het nu verteld wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rein van MainStreet wint Hitkrant Award

In Kruistocht in spijkerbroek vertolkt Rein de hoofdrol van Dolf, die in de musicalversie met zijn mobieltje op zak in de tijdmachine stapt. Dolf belandt in een middeleeuwse kinderkruistocht. "Aan het begin van het verhaal is Dolf nog een snotjong dat alleen maar denkt aan bloggen en volgers, maar hij krijgt steeds meer empathie en wordt zorgzamer", weet Rein. Hij hoopt de jongeren die de musical komen bekijken een wijze les mee te geven. "Het draait tegenwoordig bij jongeren alleen maar om sociale media, YouTube en volgers. Maar kijk eens goed om je heen, er is veel meer dan dat!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!