Domien Verschuuren telt de dagen af

1 oktober 2018 04:36

Radio-dj Domien Verschuuren begint maandag aan zijn middagshow bij Qmusic. Na twaalf jaar 3FM stapte Verschuren over naar het commerciële station. Het was tijd “om een sprong in het diepe te wagen".

“Ik tel de dagen tot 1 oktober 16.00 uur. Ik weet zeker dat het goed gaat voelen”

De afgelopen weken telde hij de dagen af totdat hij eindelijk weer achter de microfoon mocht plaatsnemen. “Ik ga bij Qmusic de middagshow maken die ik zelf al heel lang in mijn achterhoofd heb zitten. Een programma dat draait om de luisteraar en gemaakt wordt met de luisteraar. De show draait om de dag van vandaag en de avond die gaat komen”, legt Domien uit.

“Luisteraars hebben de hele dag gewerkt, geklust of gestudeerd en zien hun vrije avond naderen. Ze zetten de radio een tandje harder voor de laatste loodjes. Ik wil graag een brug slaan tussen het drukke leven van de dag en het relaxte van de avond.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Domien Verschuuren kan niet wachten

Domien nam na zijn afscheid bij 3FM vier weken tijd voor zichzelf om zich voor te bereiden om zijn nieuwe middagshow. “Ik vind het spannend. Ik vergelijk het vaak met de eerste schooldag op de middelbare school. Je hebt er lang naar uitgekeken, maar eenmaal door de grote deuren en in de brugklas vind je het ook wel spannend. Ik tel de dagen tot 1 oktober 16.00 uur. Ik weet zeker dat het goed gaat voelen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Radio-dj Domien en verloofde na elf jaar uit elkaar

De overstap van Domien Verschuuren van de 3FM-ochtend naar de middag van Qmusic is een van de vele transfers in radioland. Dit jaar is het aantal radiotransfers ongekend.

Domien: “Radio is een dominospel. Als er een steentje valt, komt er ruimte en vallen er heel veel. Toch is de grootste transfer natuurlijk het stoppen van Edwin Evers bij Radio 538. Dat is een verandering die het radiolandschap omver gaat ploegen.”