Michael Jackson droomde ervan de nieuwe 007 te worden

03 oktober 2018 05:41

Hoewel hij een van 's werelds grootste entertainers was, lukte het Michael Jackson niet om een bepaalde droom waar te maken. De zanger had dolgraag op het witte doek willen schitteren als James Bond, zo vertelt talent agent Michael Ovitz in zijn zojuist verschenen biografie Who Is Michael Ovitz?

"Ik ben er trots op om te zeggen dat ik toen mijn lach kon inhouden"

Michael Ovitz en zijn collega Ron Meyer hadden een ontmoeting met de popster, die al niet vlekkeloos begon. De hoed die Michael Jackson droeg viel in een schaal guacamole, waar tot hun ontzetting een klodder aan bleef hangen toen hij de hoed weer opzette. Tijdens het gesprek druppelde de guacamole naar beneden, waarop het duo in lachen uitbarstten, tot woede van de zanger die boos weg liep.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nu ook in de bios lekker meeblèren met Michael Jackson

"Ik rende hem achterna om uit te leggen dat we niet om hem, maar om de situatie moesten lachen. Daarop keerde hij terug naar de meeting en vertelde hij welke filmrol hij voor zichzelf in gedachten had: die van actieheld James Bond. Ik ben er trots op om te zeggen dat ik toen mijn lach kon inhouden", aldus Michael Ovitz.

De mede-oprichter van Amerika's bekendste talent agency CAA legde Jackson vervolgens uit waarom hij niet geschikt was voor deze rol. "Je bent smal gebouwd, je bent te gevoelig, je zal niet geloofwaardig zijn als man van staal. Natuurlijk zou je het kunnen, maar het is slecht voor je carrière."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

60ste verjaardag Michael Jackson niet onopgemerkt voorbij

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!