Beeld © ANP

Kensington favoriet voor songfestival in 2019

30 oktober 2018 17:20

Wie de AVROTROS volgend jaar naar het songfestival in Tel Aviv stuurt, is nog even afwachten. Tot dusver heeft de zender nog niks bekendgemaakt over wie Nederland in 2019 gaat vertegenwoordigen. Over wie de favoriet is, kan RTL Boulevard gelukkig al wél uitsluitsel geven.

De uitslag van onze songfestivalpoll is inmiddels binnen! In totaal hebben een kleine 12.000 RTL Boulevard-bezoekers hun stem achtergelaten. En wat blijkt... Kensington is de absolute favoriet met 22% van de stemmen. Jullie zien het liefst de band uit Utrecht op het Eurovisiesongfestival volgend jaar mei. 

RTL Boulevard-songfestivaldeskundige Aran Bade ziet dat wel zitten: "Kensington is een ijzersterke inzending voor Nederland. Super veel ervaring, live staat het als een huis en ze zijn zeer populair in eigen land."

"De mannen treden ook al op in onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Polen en Tsjechië. Bandlid Niles heeft eerder al aangegeven dat als er een goed plan ligt, ze een internationaal project aanpakken."

Benieuwd naar de rest van de lijst? Lees dan snel verder!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeten we deze YouTube-ster naar het songfestival sturen?

Na Kensington volgt The voice of Holland-finalist Samantha Steenwijk. De zangeres laat een tijdje geleden al aan RTL Boulevard weten dat ze een deelname aan het liedjesfestijn wel ziet zitten. Aran zegt hierover: "Ze heeft een dijk van een stem en pakt met een fikse uithaal iedereen in. Nadeel: ze zingt Nederlandstalig. Op het Eurovisie podium doen Engelstalige liedjes het veel beter."

"Recente uitzondering is de Portugees Salvador Sobral die in 2017 won met het emotionele Portugese lied Amar Pelos Dois. Het lied is hierbij dan wel extra belangrijk om de emotie over te brengen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bulgarije volgend jaar niet bij songfestival

En ook favoriet nummer drie uit de lijst, Davina Michelle, zou best wel naar Israël willen. "Misschien als ik gevraagd word dan kunnen we altijd om tafel gaan zitten", zegt de YouTube-ster tegen RTL Boulevard. "Ze heeft de looks en de stem. Ze is jong, een ontdekking van het tv-programma Beste Zangers, maar niet bang om op een groot podium te staan", zegt Aran over haar.

"Live blijft de zangeres ook overeind. Na haar covers op YouTube en haar succesvolle cover van Duurt Te Lang van Glen Faria tijdens Beste Zangers is ze nu klaar voor haar eigen muziek. Zowel uptempo liedjes als ballads tilt Davina naar een hoger niveau. Davina zou zomaar Nederland kunnen vertegenwoordigen volgend jaar in Tel Aviv. Zeker met de gedachte dat er achter de schermen op dit moment druk gezocht wordt naar een ‘killersong’."

Caro Emerald is jullie vierde favoriet om in 2019 naar Tel Aviv te sturen. Ook zij is niet vies van een deelname. "Bel maar", zei ze eerder al eens tegen RTL Boulevard-songfestivaldeskundige Aran Bade. 

Martin Garrix sluit de top vijf. De populaire dj heeft nog niks losgelaten over een mogelijke songfestivaldeelname. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!