Beeld © ANP

Optreden BTS geschrapt om atoombom-shirt

09 november 2018 14:17

De Japanse televisiezender TV-Asahi heeft een optreden van de Zuid-Koreaanse jongensband BTS geschrapt. Reden daarvoor is een rel die is ontstaan over een t-shirt met de afbeelding van een paddenstoelwolk die een lid van BTS droeg.

De foto's van het T-shirt van Park Ji-min (artiestennaam Jimin) hebben in Japan voor een stortvloed aan negatieve commentaren op sociale media gezorgd. Ook waren de woorden patriottisme, 'onze' geschiedenis, bevrijding en Korea te lezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BTS behaalt recordaantal streams op Apple Music

De zanger droeg vorig jaar het shirt om de bevrijding van Korea van de Japanse koloniale overheersing (1910-45) te herdenken, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Japan is het enige land ter wereld waartegen ooit atoombommen werden gebruikt. De bommen werden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in 1945 door de Verenigde Staten op de steden Hiroshima en Nagasaki geworpen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans van de K-popband BTS staan nu al in de rij

BTS (Boygroup Bangtan Boys) is ook buiten Zuid-Korea zeer populair. De zevenkoppige band bestaat al sinds 2013 en heeft meer dan tien miljoen abonnees op YouTube. De groep trad vorige maand nog op in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!